Nieuws

LOKAAL: Oostende. Hogeschool-docenten inschakelen om de lessen te verzekeren

Team Vooruit

Friday 22

October 2021 10:46

Er is een nijpend tekort aan leerkrachten. Zeker voor de vakken wiskunde, economie en Frans zijn er weinig tot geen leerkrachten beschikbaar. Ook de coronapandemie zorgt dat er regelmatig leerkrachten uitvallen. Vooruit Oostende vreest dat niet alle vakken voor alle leerlingen in Oostende zullen kunnen blijven doorgaan. Daarom stelt gemeenteraadslid Nancy Bourgoignie voor om docenten uit het hoger onderwijs in te schakelen. Het is nodig dat de stad Oostende hiervoor haar regierol opneemt.

 

Vooruit Oostende dient daarom een agendapunt in op de komende gemeenteraad (oktober 2021) om de continuïteit van het lesgeven in Oostende te verzekeren. Het stadsbestuur wordt gevraagd haar regierol op te nemen om docenten die in het hoger onderwijs les geven een paar uur in de week te kunnen inzetten in Oostendse scholen. 

 

“Het is van groot belang dat onze jongeren zoveel als mogelijk fysiek les krijgen. Het kan niet dat bepaalde vakken weken niet gegeven worden omdat er gewoon geen leerkrachten zijn. Het moet zeker haalbaar zijn om de continuïteit van de lessen nu te verzekeren en deze hogeschool-docenten een paar uur in de week in te schakelen in onze middelbare scholen. Daarom vragen wij het stadsbestuur om, in het belang van het onderwijs én het belang van de oostendse scholieren, de regie hiervoor in handen te nemen”, stelt gemeenteraadslid Nancy Bourgoignie (Vooruit Oostende). 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant