Nieuws

LOKAAL: Ook in Kalmthout onderzoek naar PFOS vervuiling

Team Vooruit

Thursday 24

June 2021 10:02

Tijdens de gemeenteraad van 22 juni vroeg Inga Verhaert (Vooruit) welke maatregelen het gemeentebestuur zou nemen om te weten te komen of ook hier sprake is van PFOS vervuiling.

Eerder hadden bezorgde inwoners al contact met de gemeente. Zij kregen te horen dat er geen reden was tot ongerustheid. Nu gaat de gemeente, mee op vraag van Vooruit, toch in kaart brengen op welke terreinen met fluorhoudend blusmiddel is gewerkt.

Afhankelijk van wat de gemeente vaststelt, zal de Vlaamse overheid staalnamen doen. Ook de provincie is wakker geworden en maakt nu een werkgroep waarin lokale besturen hulp kunnen krijgen bij vragen rond het gevaarlijk chemisch afval.

"Blij dat er nu toch wat mensen zijn wakker geworden en actie ondernemen. Toen ik hierover enkele weken geleden al een vraag stelde aan de provincie was er nog geen begin van een indicatie dat men ermee aan de slag wilde. Ook bij de gemeente was er niet echt een sense of urgency, zo meldden ongeruste burgers. De geesten zijn intussen blijkbaar gerijpt. Hopelijk komt er nu snel duidelijkheid over eventuele vervuiling en worden de nodige maatregelen genomen" besluit Verhaert.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant