Nieuws

LOKAAL: Ook de inzet op 9 juni: meer of minder openbaar vervoer?

Vooruit Gent

Friday 26

April 2024 08:14

100 dagen na de afschaffing van 3.200 (!) bushaltes door de Vlaamse regering is het duidelijk dat de verkiezingen op 9 juni ook hierover gaan: meer of minder openbaar vervoer?

Gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke: “Ook in Gent heeft de Vlaamse regering bushaltes geschrapt. Met grote gevolgen: scholieren zijn plots veel langer onderweg naar school, ouderen moeten honderden meters stappen om nog een halte te vinden, wijken verloren hun verbinding met het stadscentrum. Dit is pure achteruitgang.”

Vooruit weigert deze achteruitgang te aanvaarden. Samen met Andres Coupé, onze jongste kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen, betuigde Joris de volle steun van Vooruit Gent aan de Gentse Busbeweging, TreinTramBus, de vakbonden, Bond Beter Leefmilieu en andere organisaties die bij wijze van protest op het Woodrow Wilsonplein (‘de Zuid’) een plechtige rouwhulde hielden voor de afgeschafte haltes.

“Na tien jaar besparen zit De Lijn volledig op haar tandvlees”, legt Joris uit. “Het is tijd om terug te investeren in meer trams en bussen in plaats van premies uit te delen voor dure, elektrische wagens. Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat iedereen zich duurzaam kan verplaatsen. Alleen zo kunnen we de files oplossen. In Gent en elders in Vlaanderen. Daarvoor is een Vlaamse regering met socialisten nodig. Ook dat is de inzet van deze verkiezingscampagne.”


Ga naar Vooruit Gent
Over de Auteur

Vooruit Gent

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant