Nieuws

Onze eerste digitale sessie scoort meteen

Team Vooruit

Monday 12

April 2021 21:36

Vooruit is ervan overtuigd dat we er pas echt op vooruit gaan in het leven, als iedereen erop vooruit gaat. Om ervoor te zorgen dat elk van ons vooruit kan in het leven, om van ons land het beste land ter wereld te maken, is Vooruit op zaterdag 10 april gestart met ons participatietraject. 

 

 

Met dit participatietraject stapt Vooruit af van de oude politiek die aan de burger zegt waar hij/zij maar tevreden mee moet zijn. Neen, Vooruit nodigt iedereen uit die gelooft in de kracht van solidariteit, om te komen vertellen hoe dat beste land ter wereld er dan moet uitzien. Wat daarvoor nodig is, en hoe zij dat willen vormgeven. Een eerste online vraag “waar lig jij wakker van?” werd al massaal beantwoord. Sinds afgelopen zaterdag kan iedereen die wil nu ook zijn stem live laten horen tijdens één van de geplande digitale infosessies

Een goed en gelukkig leven - wat kan de politiek hierin betekenen? 

Een goed en gelukkig leven, dat was het kernthema van de eerste succesvolle sessie. Het is namelijk de taak van de politiek om de voorwaarden te scheppen zodat mensen makkelijker hun geluk vinden en een goed leven kunnen uitbouwen. Afgelopen zaterdag gaven de deelnemers dan ook antwoord op de vraag wat dan precies die voorwaarden zijn. 

Iedereen kan wel eens pech hebben in het leven. Dan is het belangrijk dat je ergens op kan terugvallen

Onder begeleiding van geluksexpert Dajo De Prins gaven de deelnemers op een interactieve manier hier invulling aan. Tijdens groepsgesprekken gingen ze in op de vijf belangrijkste voorwaarden waar de politiek voor moet zorgen om een goed en gelukkig leven te kunnen leiden. Hoewel er heel wat elementen genoemd werden, kwamen vooral betaalbaar onderwijs, psychisch welzijn en een sociaal vangnet het meest aan bod. “Iedereen kan wel eens pech hebben in het leven. Dan is het belangrijk dat je ergens op kan terugvallen”, aldus deelnemer Mohammed.

Deelnemers blikken tevreden terug

Met een tevredenheidsscore van 9,1/10, kijkt Vooruit alvast tevreden terug op de eerste sessie. Dit is pas het begin. In de komende weken en maanden zal Vooruit met nog veel meer mensen in gesprek gaan over een goed en gelukkig leven, alsook over andere onderwerpen. Om dan samen terug na te denken over mogelijke oplossingen. Iedereen die met ons mee wil denken, en doen, is welkom.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant