Nieuws

Onderhoud kerhoven in Boutersem

Vooruit Boutersem

Wednesday 14

September 2022 21:14

Recent bleek dat er net als vorig jaar wat onvrede heerst over de staat van onze kerkhoven. Er circuleerden foto’s van met onkruid begroeide paden tussen de graven.
Omdat Vooruit weet dat de gemeentelijke diensten - zoals de groendienst – hun handen vol hebben en een voor hen opgestelde planning moeten volgen, leek het ons een goed nu en dan aan de mensen te tonen wat er gedaan wordt. Een mooi voorbeeld van maart dit jaar zijn de bankjes die de technische dienste maakte van de omgevallen bomen na een storm. Die pronken trouwens nog altijd in het bosje aan de loods.
Christine Dejaeger vroeg daarom op de gemeenteraad van augustus of het mogelijk zou zijn om de groendienst af en toe ook op die manier in de spotlight te zetten, door bijvoorbeeld eens een foto van een pas onderhouden kerkhof de publiceren, online of in het maandelijks infoblad van de gemeente.
Het gemeentebestuur leek het voorstel niet te appreciëren en vroeg onze Vooruit-raadsleden of ze dachten dat hun diensten daar tijd voor hebben. Zeker niet verkeerd dat men het werk voor het personeel probeert te beperken, maar toch jammer, want het voorstel kwam er met de beste bedoelingen. Eventuele foto's moeten ook niet noodzakelijk door iemand van de groendienst of technische dienst genomen worden.
Langs deze weg willen we in elk geval toch even onze oprechte dank uitdrukken aan de groendienst in het bijzonder, maar ook aan de andere gemeentelijke diensten, voor hun dagelijkse inzet om onze gemeente zo goed mogelijk in orde te houden en mee beter te maken.
Terug naar de homepagina

Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant