Nieuws

Onderhoud begraafplaatsen

Vooruit Boutersem

Tuesday 04

July 2023 19:08

Een topic dat al vaak de revue gepasseerd is, lag op de vorige gemeenteraad weer op tafel: het onderhoud van onze begraafplaatsen. De aanleiding van onze vraag was dat verschillende delen nog niet gemaaid werden en paden nog niet gebrand werden, hoewel begraafplaatsen niet onder het bermdecreet vallen. Gemeenteraadslid Stijn Langendries keek er ook het bijenplan nog op na, maar dat spreekt wat maaien betreft enkel over de uitbreidingszones op begraafplaatsen. Die worden best minder intensief gemaaid omwille van de voedselbron die de bloemen bieden, maar deze richtlijn geldt niet voor de paden en graven zelf.

 

Bij Vooruit zijn we ons er van bewust dat de groendienst een bepaalde planning te volgen heeft en niet alles tegelijk kan doen, maar het is wel van belang dat er een terugkerende planning is en dat onze inwoners correct geïnformeerd kunnen worden. Daarom vroeg Stijn bijkomend of de toelichting bij dit thema gecommuniceerd kan worden aan de inwoners (bv. via “Info Boutersem”), maar ook aan de begraafplaatsen zelf voor bezoekers van buiten Boutersem.

Het gemeentebestuur lichtte toe dat er nog niet gebrand kon worden omwille van de droogte, maar dat ze wel bezig met een soort vaste planning voor het onderhoud van de begraafplaatsen in het algemeen.

 

Terug naar de homepagina


Ga naar Vooruit Boutersem
Over de Auteur

Vooruit Boutersem

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant