Nieuws

LOKAAL: Mortsel wil weer 2 treinen per uur

Vooruit Mortsel

Monday 27

March 2023 16:12

Sinds begin vorig jaar stoppen op de lijn Antwerpen-Brussel in beide richtingen geen twee maar slechts één trein per uur in het station Mortsel-Oude-God. De beslissing werd genomen in een coronaperiode toen meer mensen thuis werkten. Nu dit achter de rug ligt, wil de stad Mortsel terug twee treinen per uur in beide richtingen zien stoppen. Mortsels parlementslid Gitta Vanpeborgh zit bevoegd minister Gilkinet (Groen/Ecolo) achter de veren.

 

 

Gitta Vanpeborgh (Vooruit - I Love Mortsel) legde de minister al enkele keren op de rooster over de "verdwenen trein". De stad kreeg niet het verhoopte antwoord. De minister verwijst naar onderinvesteringen in het spoornet in het verleden, crisissen zoals corona en personeelsgebrek voor de aanpassingen. Er moet personeel bijkomen.

De selectieprocedures zullen volgens Gilkinet versneld worden, maar voorlopig zonder resultaat voor de Mortselse pendelaar. 

Niet voldoende voor parlementslid Gitta Vanpeborgh. “We zijn teleurgesteld omdat er verwezen wordt naar het actieplan voor de aanwerving van bijkomend personeel zonder een concrete timing. We hadden minstens een perspectief willen hebben, bijvoorbeeld de normalisatie van de twee treinen per uur per rijrichting voor eind juni of september. En minstens de garantie dat die ene trein per uur per rijrichting niet afgeschaft wordt. En stipt rijdt. Hoe langer deze situatie aansleept hoe groter de kans dat een aantal mensen opnieuw voor de wagen kiezen”, geeft ze aan.

bron: gva, Filip Spoelders


Ga naar Vooruit Mortsel
Over de Auteur

Vooruit Mortsel

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant