Nieuws

LOKAAL: Aanpak Nieuwstraat Kuringen

Vooruit Hasselt

Tuesday 10

May 2022 17:00

Nog te vaak wordt de wijk Kuringen-Heide gebruikt als doorsteekroute om van de Kempische Steenweg naar de Kuringersteenweg te geraken of andersom. Dat moet veranderen, weet ook Marc Schepers, schepen van mobiliteit. “We willen het doorgaand verkeer zo veel mogelijk ontmoedigen. Met enkele ingrepen willen we de verkeersdruk doen dalen en de verkeersveiligheid in de wijk terug verhogen. Dat komt ook meteen de leefbaarheid van de wijk ten goede.” Een circulatieplan Kuringen-Heide is daarom ook in de maak.

 

Een belangrijke verkeersas in de wijk is de Nieuwstraat. “Tal van jonge fietsers passeren hier dagelijks op hun weg van en naar school. Maar helaas is deze straat ook geliefkoosde sluiproute.” Om de verkeersveiligheid te verhogen voorziet Schepers enkele maatregelen. “Eerst en vooral willen we de Nieuwstraat zelf aanpakken. De huidige rioleringswerken grijpen we aan om een nieuwe weginrichting te creëren en kwaliteitsvolle snelheidsremmende maatregelen te voorzien.” Deze maatregelen komen ter hoogte van het parochiaal centrum en tussen Hommelheide en de spoorweg. “Om de fietser een duidelijkere en daardoor veiligere plek te geven, zullen ook de fietssuggestiestroken vernieuwd worden.” Deze ingrepen zijn voorzien vanaf de zomer 

 

Uiteraard worden er ook maatregelen in de hele wijk ingevoerd om de verkeersdruk te verminderen. Ingrepen die ook effect zullen hebben op de Nieuwstraat. “We zijn volop bezig met de ontwikkeling van het circulatieplan in de wijk. Momenteel zijn we via verkeerssimulaties aan het onderzoeken welke oplossingen het best zijn.” 

Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant