Nieuws

Nieuws uit het Vlaams Parlement: pak armoede écht aan

Team Vooruit

Friday 28

May 2021 16:58

Ongelijkheid is altijd al een probleem geweest, en de coronacrisis heeft de ongelijkheid nog vergroot. Het is de taak van de politiek om daar iets aan te doen, zegt Maxim Veys. “De problemen die deze coronacrisis heeft veroorzaakt, vragen om een specifieke aanpak.” Hannes Anaf vraagt gratis tests voor wie nog niet gevaccineerd is, om heel wat jongeren een mooie zomer te bezorgen.

 • Maxim Veys wil een specifieke aanpak voor armoede tijdens de coronacrisis

  Om ervoor te zorgen dat iedereen het hoofd boven water kan houden, zijn er heel wat tijdelijke steunmaatregelen genomen. Het vangnet is versterkt. “Vlaanderen besluit nu om dat vangnet op de proef te stellen”, zegt Maxim. “De armoede neemt schrikbarend toe. Het zijn de meest kwetsbaren die de zwaarste klappen vangen. We weten dat, we zien het aankomen, alle seinen staan op rood. Een goede woonruimte is onbetaalbaar, kinderopvang is te duur, de middelbare school wordt een grote kost. Dit vraagt een gerichte aanpak.”

  Daarom vraagt Maxim om sneller werk te maken van betaalbare en duurzame woningen. “De problemen nemen alleen maar toe. We bouwen trager en leveren te weinig woningen. Ook het groeipakket is niet gericht op de mensen die het het hardst nodig hebben. Op die manier is er wel beleid, ligt er geld op tafel maar wordt het niet effectief ingezet. Er moet een concreet plan klaarliggen zodat we al die nieuwe kwetsbaren ook kunnen ondersteunen.”

 • Hannes Anaf vraagt gratis tests voor wie zich nog niet kon laten vaccineren

  Nu de vaccinaties op volle snelheid draaien en de meest kwetsbare groep gevaccineerd is, kunnen we stilaan uitkijken naar een mooie zomer. Een zomer met meer vrijheid, iets waar ook jongeren heel erg naar snakken. Hannes neemt het voor hen op.
  Nu is het aan ons om solidair te zijn met wie zich nog niet kon laten vaccineren
  “Jongeren zijn al zo lang solidair met de ouderen en de meest kwetsbaren, door zich goed aan de maatregelen te houden. Nu de vaccins er zijn, is het aan ons om solidair te zijn met wie nog niet de kans had om zich te laten vaccineren. Maak tests gratis voor alle jongeren die ook graag op reis willen, die ook van een optreden willen genieten, die ook meer vrijheid willen” zegt Hannes Anaf.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.