Nieuws

LOKAAL: Nieuwe fase in noodzakelijke renovatie Stedelijk Sportstadion Hasselt

Vooruit Hasselt

Tuesday 25

April 2023 12:58

De stad Hasselt pakt het stevig verouderde Stedelijk Sportstadion aan de Alverbergsite verder aan. De onveilige tribunes aan de kant van de Alverbergstraat en de Oude Kuringerbaan worden gesloopt. Aan de zijde tegenover de hoofdtribune wordt een nieuwe staantribune opgetrokken. “Onze bedoeling is om op termijn te komen tot een volwaardig en veilig stadion dat voldoet aan de noden van het hedendaagse voetbal,” aldus het stadsbestuur en voetbalclub Sporting Hasselt. Voor deze tweede fase wordt 1,4 miljoen euro voorzien. De werken starten in mei 2024.

 

Die 1,4 miljoen euro moet dienen voor de sloop van de huidige staantribune aan de lange zijde van het veld - waarvan al een deel is afgesloten voor het publiek - en achter het doel aan de kant van de Oude Kuringerbaan. Bovendien wordt er een nieuwe overdekte staantribune gebouwd over de volledige lengte van het veld. Schepen van Gebouwen Laurence Libert: “We trachten ons bestaand patrimonium te onderhouden maar ook te investeren wanneer nodig. We zoeken nu een partner voor het totale renovatiepakket: ontwerp, studie en de bouw van de staantribune, met overkapping, sanitair en publiciteitsinrichting. De uitvoeringsperiode valt buiten het voetbalseizoen. We hopen in mei 2024 te starten met de uitvoering, zodat aan het begin van seizoen ’24-‘25 de nieuwe tribune klaar is voor gebruik.”

 

Alverbergsite

 

“Deze noodzakelijke renovatie kadert in een bredere sportvisie die dit stadsbestuur heeft voor de complete Alverbergsite. We willen immers dat dit een plek wordt die in de toekomst kan gebruikt worden door verschillende sportclubs. Stap voor stap komen we zo tot een multifunctioneel sportcomplex. De afgelopen jaren kwam er al een prachtig jeugdcomplex met negen kleedkamers, sanitaire voorzieningen en twee kunstgrasvelden, zes padelterreinen, een sportveld en een ontmoetingscentrum. Dat bouwen we stelselmatig uit. Dit is trouwens een investering voor alle Hasselaren. Iedereen is immers welkom op deze sportsite. Alle andere sportclubs en verenigingen mogen delen in deze prachtige accommodatie,” aldus burgemeester Steven Vandeput.

 

Sportstad

 

Hasselts schepen van Sport Habib El Ouakili: “Als echte sportstad is die opwaardering van het Stedelijk Sportstadion belangrijk. Maar we gaan verder: in de toekomst zal ook de sporthal Alverberg futureproof worden gemaakt. We plannen de nodige investeringen in deze hal. Een onderzoek zal uitwijzen welke renovaties allemaal aan bod zullen komen. Uiteraard doen we dit alles in nauw overleg met de buurt. Zo hadden we een aantal constructieve vergaderingen met de bewoners van de Alverbergstraat. Hun bezorgdheden worden optimaal meegenomen bij aanbesteding voor de bouw van de nieuwe staantribune. Zo komt er een duidelijke scheidingsmuur tussen hun perceel en de nieuwe tribune.”

 

Samenwerking

 

Voetbalclub Sporting Hasselt kijkt uit naar de nieuwe staantribune. “Het is natuurlijk prachtig dat we in de toekomst onze trouwe supporters op een gloednieuwe én veilige tribune mogen ontvangen. Het is duidelijk dat dit stadsbestuur werk maakt van haar sportpatrimonium. Daar kunnen we als betrokken club alleen maar tevreden mee zijn,” aldus voorzitter Bart Casters.


Ga naar Vooruit Hasselt
Over de Auteur

Vooruit Hasselt

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant