Nieuws

LOKAAL: Nieuw zorg- en onderwijscampus

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Tuesday 27

June 2023 15:03

Vlabinvest kondigde vandaag aan dat ze werken aan een nieuwe zorg- en onderwijscampus in Halle. Ze slaan de handen in mekaar met de provincie en het Vlaams Gewest om extra aanbod van welzijn en onderwijs in onze regio te voorzien

"In het gebouw van de huidige politierechtbank zou binnenkort zo’n 2.700 vierkante meter ruimte voor onderwijs en zo’n 2.200 vierkante meter voor welzijn komen. Ruimte genoeg voor een nieuwe basisschool met 340 extra schoolbanken en verschillende welzijnsvoorzieningen." zegt burgemeester Marc Snoeck

"De provincie Vlaams-Brabant kampt met een historische achterstand in het zorgaanbod. In Halle zien we bijvoorbeeld een prangend tekort aan kinderopvang, met 36 plaatsen per 100 kinderen." zegt Bertrand Demiddeleer, provincieraadslid.
"Verschillende zorginstanties zijn onvoldoende aanwezig in onze regio, waardoor Halle een belangrijke regionale zorgfunctie vervult. Om die reden kreeg Vlabinvest de opdracht die zorgachterstand zoveel als mogelijk weg te werken. Tot nog toe verstrekte Vlabinvest voor het opvangen van deze welzijnszorg sinds 2018 zelf al zo’n € 12 miljoen subsidies voor nieuwbouw en voor renovatie." vult hij nog aan.

Naast deze nieuwe welzijnssite zal er ook ruimte zijn voor extra schoolbanken in Halle. Zo zouden bijkomende plaatsen voor onderwijs komen in het aanpalende gebouw. Een deel van de huidige bovengrondse parking zal vanuit  die optiek vervangen worden door een groene speelplaats.

"Deze bijkomende infrastructuur zal minstens het aanbod van kinderopvang, jongerenwelzijn, algemeen welzijnswerk en geestelijke gezondheidszorg vergroten, dat is hoognodig. Ook vanuit het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin (WVG) wordt er steun en begeleiding geleverd voor dit project. De ambitie is dat iedereen in de loop van 2025 zijn intrek kan nemen in een gerenoveerd gebouw, op maat van de gebruiker en conform de hedendaagse normen”. sluit burgmeester Snoeck af.


Ga naar Bertrand Demiddeleer
Over de Auteur

Bertrand Demiddeleer

Voorzitter (gemeenteraad) Halle / Provincieraadslid Vlaams-Brabant

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant