Nieuws

LOKAAL: Nieuw onderkomen voor dienst openbare werken en technische dienst

Vooruit Lokaal

Wednesday 01

November 2023 22:33

De gemeente investeert verder in een betere huisvesting van haar eigen diensten. Na de eerdere realisatie van een nieuwbouw voor de gemeentelijke administratie naast het ‘oude’ gemeentehuis, de recente restauratie van dat oude gemeentehuis, een nieuwe loods voor de groendienst en het nieuwe recyclagepark zijn de werken volop in uitvoering voor een volledig nieuwe site voor de technische dienst en de dienst openbare werken. (april 2021)

De dienst openbare werken en de technische dienst van de gemeente hebben sedert 1979 een onderkomen in de vroegere hoeve ‘Hof De Fontein’ langs de Belhuttebaan. Deze site ligt net naast een woonwijk. De verouderde gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor een woonproject.

“Sedert oktober van vorig jaar zijn we gestart met de bouw van een volledig nieuw onderkomen in onze gemeentelijke KMO-zone, net naast het nieuwe recyclagepark”, aldus schepen voor openbare werken Dirk Ampoorter. “De nieuwe voorzieningen komen net naast de loods voor de groendienst. Alle ‘buitendiensten’ van de gemeente worden aldus samengebracht in aangepaste, functionele gebouwen. Het gaat om een loods met werkplaats voor de technische dienst, een overkapping voor alle voertuigen, een zoutloods, opslagruimte voor allerhande materialen en parkeerplaatsen voor het personeel. Kleedruimte en sanitair werden eerder al voorzien bij de bouw van de loods voor de groendienst. Het gaat om een investering van 1,6 miljoen euro.”

 

MEER INFO

Dirk Ampoorter, schepen voor openbare werken

[email protected]


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant