Nieuws

LOKAAL: LOKAAL : Nieuw gezicht in schepencollege Ekeren.

Vooruit Ekeren

Tuesday 28

December 2021 12:45

Fabienne Van Damme (Vooruit) vervangt Ronny Kruyniers in Ekeren.

In Ekeren voltrekt zich een generatiewissel bij Vooruit. Ronny Kruyniers (67) gaat na 27 jaar actieve politiek met pensioen. Hij geeft het vaandel door aan Fabienne Van Damme (50), die hiermee aan haar eerste uitvoerend mandaat begint. “Het werd tijd om het wat rustiger aan te doen en voor de familie te kiezen”, zegt Kruyniers. Hij was schepen van 2001 tot 2006, districtsburgemeester van 2007 tot 2012 en opnieuw schepen in de voorbije drie jaar.

Fabienne Van Damme stond in 2018 voor het eerst op een lijst. “Al was ik voordien al wel politiek geëngageerd”, zegt de moeder van een tienerdochter en twee tienerzoons. “Ik werk als bediende bij de Duitse containerrederij Hapag-Lloyd. Die job blijf ik doen, maar ik krijg een paar dagen per week tijd voor mijn schepenmandaat.”

Van Damme wordt bevoegd voor jeugd, groen en diversiteit. “Het beleid zit goed in Ekeren, ik wil dat nu verder uitwerken. In de wijken die in 2019 aan Ekeren zijn toegevoegd – Rozemaai, Schoonbroek en Edison – kunnen we voor de jeugdwerking beslist nog initiatieven ontplooien. In oktober is de kinderraad geïnstalleerd. Een antipestbeleid staat er op de agenda.”


Ga naar Vooruit Ekeren
Over de Auteur

Vooruit Ekeren

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant