Nieuws

LOKAAL: Nieuw fietspad in Zande is klaar

Vooruit Lokaal

Wednesday 15

November 2023 20:16

De werken voor de aanleg van het nieuwe fietspad vanaf het kruispunt Zandestraat – Korkentapstraat tot in Zevekote zijn klaar. Hierdoor kan een stuk veiliger gefietst worden over dit traject van ruim 3 km.

De werken werden uitgevoerd door aannemer Norré-Behaegel van Westende en waren begin april gestart. Er gaat een prijskaartje van circa 2 miljoen € mee gepaard, overwegend gesubsidieerd door het Provinciaal Fietsfonds.

Aan de rechter kant van de rijweg richting Zevekote ligt nu een dubbelrichtingsfietspad van 2,5 meter breed in asfalt, met waar dit mogelijk is 2 m vrije afstand tot de rijweg. Er werd ook nieuwe openbare verlichting geplaatst voorzien van LED-armaturen. Aan weerszijden van de kern van Zande werd een wegversmalling aangebracht om het verkeer te remmen. Ter hoogte van de kern van Zande geldt nu een snelheidsbeperking van 50 km/u.

De aannemer voert nog aanpassingswerken uit aan het kruispunt van de Baan op Zande en de Zevekotestraat op het grondgebied van Gistel. Daardoor is doorgaand verkeer tussen Koekelare en Gistel nog niet mogelijk. De beplanting gebeurt wellicht in de maand december.

In het voorjaar van 2024, als alle werken voltooid zijn, zal het nieuwe fietspad feestelijk in gebruik genomen worden.


Ga naar Vooruit Lokaal
Over de Auteur

Vooruit Lokaal

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant