Nieuws

LOKAAL: Motie Vooruit Diest

Ronny Wolfcarius

Friday 19

August 2022 12:30

Uit het niets kondigde gedeputeerde Schevenels (Open Vld) de systematische sluiting aan van de openluchtbaden van de provinciedomeinen in Vlaams-Brabant.
Ook het zwembad van onze Halve Maan in Diest! 
Dat wilden we met Vooruit Diest absoluut niet zien gebeuren. Snelle actie was noodzakelijk.
Tijdens een intern spoedoverleg en een bespreking met de provinciale Vooruit fractie beslisten we om een motie in te dienen, gericht aan het provinciebestuur (Open Vld, CD&V en N-VA).
Deze motie, met de essentiële vraag om het zwembad niet te sluiten, vind je hieronder.
Vanuit het Diestse stadsbestuur bleef het erg stil en was er geen intentie om in te grijpen voordat de provincieraad een besluit zou nemen.
Gelukkig lieten ook heel wat Diestenaren hun protest horen en konden we onze motie, die ondertussen een gezamenlijke motie over de partijgrenzen heen werd, laten goedkeuren tijdens een extra gemeenteraad. Deze konden we samenroepen dankzij de steun van onze collega's van Groen en N-VA.
Het resultaat is ondertussen gekend: de motie werd ontvangen door het provinciebestuur en een transitiemanager werd aangesteld om al zeker de komende 5 jaar het proces van verduurzamen, onderhoud van de technische installatie, vernieuwbouw, ... in goede banen te leiden.
Met de Diestse en de provinciale Vooruit fractie blijven we dit uiteraard zeer nauw opvolgen.
Alsjeblieft, Diestenaar!
HIERONDER ONZE MOTIE:

MOTIE VOORUIT DIEST

Betreft: Vooruit Diest verzoekt om volgende motie toe te voegen aan de agenda van de extra gemeenteraad van 19 maart 2022 en voor te leggen aan het provinciebestuur.

STANDPUNTINNAME DIESTSE GEMEENTERAAD NAAR AANLEIDING VAN HET AGENDAPUNT OP DE PROVINCIERAAD VAN 22 MAART 2022 BETREFFENDE SLUITING ZWEMBAD HALVE MAAN DIEST

We stellen vast dat gedeputeerde voor de provinciedomeinen A. Schevenels (Open Vld) de goedkeuring vraagt op de provincieraad voor de sluiting van alle zwembaden van de provinciale domeinen. Ook het zwembad van onze Halve Maan in Diest plant het provinciebestuur (Open Vld, CD&V, N-VA) te sluiten in 2026. Na de eerdere onaangename beslissingen i.v.m. de gewijzigde toegangsvoorwaarden in 2021, valt dit de Diestenaar, de bezoekers van buiten onze stad én de volledige Diestse Vooruit-fractie zeer zwaar. Het zwembad van de Halve Maan is echter van groot belang:

  • -  voor het welbevinden van de Diestenaar én de bezoekers uit andere steden en gemeenten

  • -  als belangrijke lichamelijke en fysieke ontspanningsmogelijkheid voor jong en oud

  • -  als bron van ontmoeting voor jong en oud

  • -  als educatieve troef voor onderwijsinstellingen tijdens de lessen L.O. voor het behalen van levensbelangrijke leerplandoelstellingen

  • -  als locatie voor schooluitstappen voor leerlingen en studenten van Diest en andere steden en gemeenten

  • -  als grote toeristische trekpleister voor de lokale economie

  • -  als grote toeristische trekpleister voor de stad Diest in het algemeen

  • -  als waardevol toeristisch element bij het boeken van een toeristisch verblijf in de stad Diest


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Ronny Wolfcarius

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant