Nieuws

Mortsel - Slechtste straat van Mortsel krijgt volledige heraanleg

Vooruit Mortsel

Tuesday 26

March 2024 20:15

De Edmond Thieffrylaan krijgt een volledige heraanleg. Dat is hoognodig want het wegdek is al geruime tijd in zeer slechte staat. Bij de heraanleg worden de mooie bomen maximaal behouden, de gevaarlijk schuine parkeerplaatsen verdwijnen en de straat wordt enkelrichting. De gemeenteraad gaf daarvoor groen licht. 

De Edmond Thieffrylaan is al lange tijd in zeer slechte staat. Dat is vooral te wijten aan de laag kasseien onder het asfalt en aan de slechte staat van de riolering. De riolering zal net als het wegdek en het voetpad helemaal worden vernieuwd.

Ter hoogte van de “Redoute” komt een veilige verbinding met het park Oude-God. Op die manier worden die twee groene zones met elkaar verbonden. De speeltuin van de Redoute zal ook een facelift krijgen en er komt ook een hondenwei.

“Door de straat enkelrichting te maken creëren we meer ruimte voor groen en voor fietsers. Bovendien maken we op die manier ook een einde aan een historische sluiproute doorheen de Hof van Riethwijk,” aldus mobiliteitsschepen Steve D’Hulster (Vooruit).

Niet alleen de Edmond Thieffrylaan zelf, maar ook het kruispunt met de Edegemsestraat wordt volledig vernieuwd. Naast een volledig nieuwe riolering, zullen fietsers en voetgangers er na de aanleg veiliger kunnen oversteken.

De werken starten in september 2024 en zullen klaar zijn in het voorjaar van 2025.


Ga naar Vooruit Mortsel
Over de Auteur

Vooruit Mortsel

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant