Nieuws

LOKAAL: Moerlandpad, Bunderpad, Akkerpad, ... Opnieuw 17 trage wegen benoemd

Helmut Jaspers

Bediende

Thursday 07

July 2022 12:45

Essen zet veel in op het in kaart brengen en opwaarderen van trage wegen.  Dat zijn oude buurtwegen, kerkwegels of doorsteken die niet toegankelijk zijn voor autoverkeer.

Binnen de bebouwde kom zijn deze wegels vaak short-cuts, korte doorsteken die het voor fietsers en voetgangers mogelijk maken om zich veilig en snel te verplaatsen.

Ook het zogenaamde ‘speelweefsel’ wordt mee in kaart gebracht. Met andere woorden bekijken we of er ergens verbindingspaadjes mogelijk zijn waar kinderen veilig met de fiets of te voet van en naar het buurtspeelpleintje, het lokaal van de jeugdvereniging of de sportvereniging kunnen.

En, in het buitengebied is het heerlijk onthaasten langs en over trage wegen.  Genieten van de rust, de natuur, het landschap en van het wandelen.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu en cultuur (Vooruit): “Naast het inventariseren van de trage wegen maken we ook werk van het benoemen ervan.  Dat is niet alleen belangrijk voor interventies van veiligheidsdiensten of voor het melden van bijvoorbeeld sluikstort, maar vooral ook om ze in beeld te brengen en te houden”.

“De voorbije gemeenteraad kregen opnieuw 17 trage wegen in Essen een naam.  Daarbij werd advies gevraagd aan de cultuurraad.  Tegen de Dag van de Trage weg op zondag 16 oktober zullen ook deze trage verbindingen voorzien zijn van een naambordje.  Ook wordt er bij ieder naambordje een QR-code voorzien die verwijst naar een uitleg over de naam”.

De 17 nieuwe namen: Bakerspad – Stappersvenpad - ’t Steejke -  ’t Smal Padje – Akkerpad – Werfvenpad -  Moddepad – Vlashoekpad - Peepolderpad  - Meulenbaantje – Pachtersweg – Sevenbergspad – Potpolderpad – Brabantsvenpad – Diefhoekpad – Moerlandpad - Bunderpad


Ga naar Helmut Jaspers
Over de Auteur

Helmut Jaspers

Bediende

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant