Nieuws

LOKAAL: Sluit Linkeroever niet af

Vooruit Antwerpen

Sunday 26

May 2024 20:07

Linkeroever wordt stilaan een onbereikbaar eiland. Door jarenlange besparingen van de rechtse Vlaamse Regering in ons openbaar vervoer staat alles hier letterlijk en figuurlijk stil. En dat terwijl het zwaartepunt van de werken aan de Antwerpse ring nog niet op haar hoogtepunt zijn. Daarnaast plant de lijn de enige tramverbinding met linkeroever nog te sluiten en is de Konijnenpijp door slecht onderhoud in zo’n slechte staat dat ook daar de sluiting dreigt. De chaos is compleet.

Daarom eisen we met Vooruit een actieplan om linkeroever bereikbaar te houden, voor alle inwoners van Linkeroever, zowel met de tram, bus, fiets als de auto. Daarom pleiten we voor een efficiënt n betrouwbaar mobiliteitsplan.

We denken daarbij aan de opening en de uitbreiding van de dienstverlening van Station West van de NMBS, betrouwbaar openbaar vervoer met de bus, meer vervoer over water via het veer en watertaxi’s en een betrouwbare verbinding met de konijnenpijp.

Vooruit met het openbaar vervoer:

OPEN STATION WEST

We openen het NMBS Station Antwerpen West versneld als alternatief voor een spoorverbinding met rechteroever. Dit station wordt ook ontsloten door pendelbussen die ook LO verbinden met RO en het Centraal Station

RED DE METRO

Na jaren besparingen bij De Lijn, afgeschafte bushaltes en vele bussen minder, willen wij weer voluit  investeren in sterk en performant, maar ook duurzaam openbaar vervoer in Vlaanderen en Antwerpen. We investeren verder in het spoor en zorgen zo voor een ruimer aanbod met nieuwe en stipte en betrouwbare bussen, trams en treinen.

1 TICKET, 1 TARIEF

We voorzien een Combi-ticket en Combi-abonnement: een goedkoop vervoerbewijs dat geldig is op alle vormen van openbaar vervoer in ons land. We versterken en verhogen de bekendheid van het S-net dat als ruggengraad dient van ons stedelijke openbaar-vervoersnet. Overstappen van tram naar bus kan met één ticket. Overstappen op de trein  moet ook met datzelfde ticket kunnen.

BEREIKBAAR MET DE FIETS

We verdubbelen de investeringen in fietsinfrastructuur en zorgen zo voor een fietsrevolutie in Vlaanderen. De huidige Scheldekruisingen moeten voor fietsers maximaal toegankelijk zijn en blijven. Dat wil zeggen dat de huidige liften en roltrappen maximaal moeten blijven werken.

(GRATIS OPENBAAR VERVOER VOOR JONGEREN)

Het gebruik stimuleren van openbaar vervoer - en de auto pas daarna als alternatief zien - begint bij de jongste leeftijd. We maken openbaar vervoer voor -25 jarigen daarom gratis.

VOLWAARDIG OPENBAAR VERVOER OVER WATER

Tijdens de werken aan de pre-metrotunnel en de Oosterweel versterken we het openbaar verover over het water. We verdubbelen de capaciteit van de overzet naar het Steen en versterken de stopplaatsen en frequentie voor de Waterbus.

WE VERGETEN DE AUTO NIET

Voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het Openbaar Vervoer moet Linkeroever ook bereikbaar blijven. Voor elke auto die we uit het verkeer halen met het Openbaar Vervoer is de file korte voor de mensen die de auto wél nodig hebben.


Ga naar Vooruit Antwerpen
Over de Auteur

Vooruit Antwerpen

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant