Nieuws

Voor leefbare dorpskernen.

Team Vooruit

Tuesday 06

April 2021 16:22

Zwalm kenmerkt zich door z'n twaalf afzonderlijke, unieke dorpjes.

Niet voor niks vormen ze vaak het decor van de voorjaarswielerklassiekers, waaronder De Ronde Van Vlaanderen.

Toenemende bebouwing, het platgooien van oude hoeves, het verdwijnen van de typische elementen, het verschijnen van appartementsblokken, verkavelingen allerhande en vaak puur geldgewin vergen voortdurende aandacht.


“Koppel daaraan het toenemende autobezit- en gebruik en je staat plots voor heel wat uitdagingen” vervolgt schepen van mobiliteit Patrick Moreels.

“Vaak gaat het over complexe materies, regelgevingen, zekere belangen en allerlei gevoeligheden. Daarom werken we ook sterk op het indijken van onder meer het sluipverkeer door de dorps- en woonkernen en binden we de strijd aan met de snelheidsduivels. Soms met zachte hand, maar wanneer “geen lieve moederen” helpt, met meer drastische middelen. Dit doen we echter altijd met inspraak, zowel door burgerbevragingen als via een heuse verkeerscommissie, met als participanten het breedst mogelijke middenveld.


Enkele nieuwe zones 30 zijn ondertussen een feit en de volgende zitten er aan te komen.
Terzelfdertijd krijgt het fietspadenbeleid meer prioriteit en wordt er ook fors geïnvesteerd in de basisbereikbaarheid, waaronder een meer toegankelijker openbaar vervoer.

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant