Nieuws

LOKAAL: Vooruit Halle zamelt boekentasjes in

Team Vooruit

Saturday 26

June 2021 10:58

“Voor heel wat gezinnen met kinderen is het begin van het schooljaar een heel dure periode. Een nieuw boekentasje voor zoon- of dochterlief behoort vaak niet tot de mogelijkheden en dat terwijl andere kinderen elk schooljaar van mama, papa, oma of opa een gloednieuw boekentasje krijgen,” laten Bertrand Demiddeleer, Peggy Massien en Valerie Hamelryck (Vooruit Halle) weten. “Omdat op 1 september 2021 alle kinderen met een leuke boekentas naar school zouden kunnen, zamelt Vooruit Halle tweedehands boekentasjes in. Die boekentasjes worden geschonken aan de mensen die het echt nodig hebben.

 

 

Bertrand Demiddeleer (Voorzitter Vooruit Halle): “Gezinnen met jonge kinderen weten het maar al te goed: het begin van het schooljaar is een heel dure periode. Naast nieuw schoolmateriaal, moet je vaak nog een stapel boeken aankopen. De schoolfacturen swingen de pan uit. Voor veel gezinnen met jonge kinderen behoort de aankoop van een nieuwe boekentas voor zoon- of dochterlief dan ook niet tot de mogelijkheden. En dat terwijl andere gezinnen voor hun kinderen na één schooljaar van boekentas wisselen. Daarom zamelen we met Vooruit Halle op het eind van dit schooljaar tweedehands boekentasjes in.”

Valerie Hamelryck (Raadslid Vooruit Halle): “Wie zijn boekentas een tweede leven wil geven, kan terecht op ons inzamelmoment op 3 juli van 9u30 tot 12u30 in de Vooruit Halle op het Oudstrijdersplein 14 of kan een seintje geven via onze facebookpagina of mailadres. Alle ingezamelde boekentasjes worden geschonken aan de kinderen die het echt nodig hebben via de sociale dienst. Zo weten we zeker dat de ingezamelde boekentasjes goed terechtkomen.”

Peggy Massien, schepen en voorzitter van het BCSD Halle hoopt dat ze door de inzamelactie ervoor kan zorgen dat 1 september 2021 voor alle kinderen een fijne eerste schooldag wordt. “Zo komen perfect bruikbare tweedehands boekentasjes niet op de vuilnisbelt terecht en hopen we heel wat kinderen blij te maken met een leuke boekentas bij de start van het nieuwe schooljaar.”

 

Waar en wanneer zamelen we boekentassen in? 

Vooruit Halle

Oudstrijdersplein 14 1500 Halle

3 juli van 9u30 tot 12u30

 

Meer info?

Bertrand Demiddeleer - Voorzitter Vooruit Halle - 0497 89 11 16 - [email protected]

Peggy Massien - Schepen - 0478 29 38 28 - [email protected]

Valerie Hamelryck - Raadslid - 0486 39 43 88 - [email protected] 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant