Nieuws

LOKAAL: Vooruit Diest organiseert inzameling boekentassen voor kwetsbare kinderen

Team Vooruit

Wednesday 14

July 2021 09:59

Ook in de zomer, wanneer de politiek in vakantiemodus is, blijven we ons met Vooruit Diest solidair engageren. Na de inzameling van de winterjasjes vorige winter, richt onze Vooruit-ploeg haar pijlen nu op kleutertasjes, boekentassen en rugzakken.

 

Elk kind is toch blij als het op 1 september trots de speelplaats kan opwandelen.

‘Voor heel wat ouders komen er op het einde van de zomervakantie en het begin van het schooljaar weer een aantal schoolkosten aan. Voor het ene gezin zijn die al wat gemakkelijker te dragen dan voor het andere. Zelf ben ik tientallen jaren actief geweest in het onderwijs en weet ik dat kinderen stralen en graag pronken met een nieuwe pennenzak, brooddoos of boekentas. Het is net dat laatste dat toch wel een grote kost is voor ouders’, zegt Vooruit gemeenteraadslid Willy Goos, gewezen leerkracht en adjunct-directeur van de gemeentelijke basisscholen van Diest. ‘Met de inzamelactie van schooltassen willen we kwetsbare gezinnen een duwtje in de rug geven. Elk kind is toch blij als het op 1 september trots de speelplaats kan opwandelen.’

Via Facebook lanceren we met Vooruit Diest een oproep om gebruikte boekentassen, die uiteraard nog in goede staat zijn, te schenken. Hiervoor worden 5 verschillende momenten en locaties bij Vooruit bestuursleden ingepland. In de Vooruit-ploeg zijn trouwens ook fractievoorzitter Murat Celik en voorzitter Carina Jankowski actief in het onderwijs. Zij worden helaas ook regelmatig geconfronteerd met kinderarmoede en staan dan ook helemaal achter het initiatief.

Diest is een warme en solidaire stad; dat bleek duidelijk tijdens onze inzamelactie van de kinderjasjes.

‘We hopen op een even groot succes als bij de inzamelactie van de winterjasjes. Het was toen al heel duidelijk dat er in Diest heel wat solidariteit en empathie leeft onder de inwoners, zeker wanneer het kinderen aanbelangt. We hebben toen alle jasjes aan onze enthousiaste Moeders helpen Moeders geschonken die zo een nieuw eigenaartje vonden. Ook deze keer zal de samenwerking via deze Diestse organisatie verlopen. Ik roep dan ook heel graag onze inwoners op om nette, degelijke kleutertasjes, boekentassen en rugzakken voor onze kleuters, kinderen en jongeren te doneren. Zo kunnen we er mee voor zorgen dat het voor onze Diestse kinderen een fijne, fiere eerste schooldag wordt. Want wat is er mooier dan een kind gelukkig maken?’ sluit Willy Goos af.

Wie zijn boekentas een tweede leven wil geven, kan dus terecht op een van de 5 inzamelmomenten:

  • di 10/8, tussen 16u en 18u, Meilrijk 57 Deurne bij Carina
  • woe 11/8, tussen 18u en 20u, Vroentestraat 42, Schaffen bij Willy
  • do 12/8, tussen 14u en 16u, Tulpenstraat 2A, Diest in het Beverbeekhuis
  • do 12/8, tussen 18u en 20u, Langenberg 49, Molenstede bij Pascale
  • vrij 13/8 tussen 18u en 20u, Fabiolalaan 21, Webbekom bij Jos 

 Je mag daarnaast ook een seintje geven aan onze voorzitter Carina Jankowski (0497/78 95 50) om samen met je kindje een leuke boekentas te komen uitkiezen. 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant