Nieuws

LOKAAL: Verwaarloosd bosje Suzannalaan opgewaardeerd

Team Vooruit

Wednesday 07

April 2021 13:50

Het bosperceel op de hoek van de Suzannalaan en de Eekhoornlaan in het woonbos Wildert was verloederd. Het was jammer genoeg een plaats geworden waar gesluikstort werd en groenafval werd achtergelaten.

Helmut Jaspers, schepen van leefmilieu en groenbeleid: “Terecht was deze plek voor velen en vooral voor de buurtbewoners een doorn in het oog.  Daarom heeft onze groendienst ze, samen met de Bosgroep Antwerpen-Noord opgewaardeerd tot een waardevol stukje publiek toegankelijk bos”.

 

Invasieve planten als Amerikaanse vogelkers zijn er bestreden en door een dunningskap van de dennenbomen krijgt dit stukje bos meer licht op de bosbodem.  Dat komt de natuurlijke verjonging ten goede.  Daarnaast plantten we ook nieuwe inheemse loofbomen aan zoals inlandse eik en linde.  Dat komt de soortendiversteit ten goede en zo vormt het bos op termijn ook om tot een meer waardevol loofbos.

Ook werd het bosje aantrekkelijker gemaakt door er een tweede toegangspad, een natuurlijke zitbank en speelplek te voorzien. De bosranden werden onder hakhoutbeheer geplaatst en bijkomend aangeplant.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant