Nieuws

LOKAAL: Verkeersveiligheid, ónze veiligheid

Team Vooruit

Monday 29

March 2021 14:44

Verkeersveiligheid is een onderwerp dat met de regelmaat van de klok terugkomt op de gemeenteraad. Dit was ook gisterenavond zo. Je veilig kunnen bewegen in het verkeer, als voetganger, als fietser, als motorijder of automobilist, moet vanzelfsprekend. Dàt is het doel dat wij vooropgesteld hebben en willen realiseren. 

 

Het moet gezegd, het is niet zo dat we zodra we een voet buiten zetten we met ons leven spelen. Toch zijn er op het grondgebied van onze gemeente meerdere situaties die gevaarlijk zijn en dus voor verbetering vatbaar. De problemen die aan de verkeerscel gemeld worden, worden door ons gemeentebestuur aangepakt, één voor één. Onze grootste kritiek op de huidige situatie is dat er geen globaal plan bestaat over mobiliteit en over de verkeerscirculatie in onze gemeente met als gevolg dat er vaak gevaarlijke situaties ontstaan.

Wij hebben dan ook dit onderwerp laten agenderen op de gemeenteraadszitting van gisteren 25 maart. Je kan de tekst hier lezen.

 

Dat de door ons ingediende tekst sterke reacties zou losweken bij het gemeentebestuur hadden wij verwacht. Dit was dan ook onze bedoeling. Verkeersveiligheid is van wezenlijk belang voor ons allemaal en kan niet met een vingerknip verwezenlijkt worden. Daarom hebben wij gisteren op de zitting meerderheid én oppositie opgeroepen om los van alle politieke overtuigingen de koppen bij elkaar te steken en een degelijk dossier samen te stellen waarmee het studiebureau, dat door het gemeentebestuur is aangeduid om een mobiliteitsplan op te maken, aan de slag kan. 

Enkel de leden van de oppositie hebben hierop positief gereageerd. 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant