Nieuws

LOKAAL: Weer volle vrijheid wanneer iedereen zich laat vaccineren

Team Vooruit

Thursday 06

May 2021 09:20

De gemeenten Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst, Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen bieden hun inwoners de kans om zich kort bij huis te laten vaccineren. Het vaccinatiecentrum Kampenhout-Sas is centraal gelegen, vlot bereikbaar met de wagen, de fiets en het openbaar vervoer en biedt voldoende parkeergelegenheid.  Een warme oproep om je zeker te laten vaccineren.

 

 

Hoe verloopt de vaccinatie?

Als je langskomt in het vaccinatiecentrum doorloop je vijf stappen:

  1. Ingang vaccinatiecentrum: een medewerker zal vanop afstand jouw temperatuur meten.
  2. Onthaal: na de temperatuurmeting meld je je aan het onthaal. Een onthaalmedewerker scant jouw identiteitskaart en controleert of je een afspraak hebt. Een medewerker begeleidt je vervolgens naar de administratieve ruimte in de vaccinatiezone.
  3. Administratieve ruimte: een verpleegkundige geeft info over het vaccin en stelt je een aantal vragen over jouw medische achtergrond (medicatiegebruik, allergieën, …).
  4. Vaccinatieruimte: De verpleegkundige vaccineert jou. Nadien wordt er onmiddellijk een afspraak gemaakt voor de (eventuele) tweede inenting. Er wordt een vaccinatiekaartje meegegeven aan de burger met gegevens over het vaccin (datum, merk, 2de afspraak, …).
  5. De wachtruimte: Je mag een kwartier na de vaccinatie rusten onder toezicht van een (centrum)medewerker of steward die het algemeen welzijn van de aanwezigen observeert. Ook artsen zijn altijd in het vaccinatiecentrum aanwezig.

Op www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen staat een overzicht van de lijst van risicopatiënten. Wil jij weten of je op de lijst staat? Contacteer je ziekenfonds, huisdokter of kijk het na op www.myhealthviewer.be.

Volg de vaccinatie in Haacht: https://vaccinaties.lukin.be/haacht

 

Bron: Haacht.be


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant