Nieuws

LOKAAL: Maak een “corona-koesterplekje” in het stadspark

Team Vooruit

Friday 23

April 2021 12:00

Corona heeft het afgelopen jaar ons leven heel erg vertekend. Heel wat families dragen de gevolgen met zich mee. Oppositiepartij Vooruit stelt voor om in Tienen een corona-koesterplek te maken. “Een stilteplek in de natuur waar kinderen, jongeren, zorgverleners en inwoners van onze stad even kunnen stilstaan bij het jaar dat we achter de rug hebben”, klinkt het.

 

Het voorbije jaar zijn al meer dan 23.000 Belgen overleden aan corona en ook in Tienen was de tol hoog. “Iedereen kent wel iemand die bezweken is aan het virus. Heel wat families hebben iemand verloren, vaak zonder dat ze echt afscheid konden nemen. Begrafenissen moesten doorgaan in intieme kring en werden herleid tot korte ceremonies. Voor heel wat mensen in de horeca, het onderwijs had dit een impact maar voor veel zorgverleners was het voorbije jaar een echt horrorjaar ”, zegt voorzitter Vooruit Kjell Coel.

“Daarom vragen we aan de stad om een koesterplek te maken: een mooie en fijne stilteplek in de natuur waar kinderen, jongeren, volwassenen en zorgverleners even kunnen stilstaan bij het jaar dat ze achter de rug hebben en waar ze eventueel even met hun gedachten bij mensen kunnen zijn die ze verloren hebben”, aldus fractieleider Nele Daenen. 

We zouden kunnen kiezen voor het stadspark in Tienen. In samenwerking met lokale kunstenaars of met de studenten beeldende of audiovisuele kunsten van onze academie in Tienen, zou er een symbolisch kunstwerk kunnen geplaatst worden om de coronaslachtoffers te herdenken. Je zou mensen ook de mogelijkheid kunnen geven iets achter te laten op die plaats. Mensen zien dan ook dat ze niet alleen zijn met hun verdriet.

Op de eerstvolgende gemeenteraad van 29 april 2021 zal onze fractie dit voorstel op de agenda plaatsen voor goedkeuring en verdere uitvoering.

 

kjell.coel Voorzitter Vooruit +32 474 48 35 47 

Nele.Daenen Fractieleidster Vooruit +32 472 69 65 54

 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant