Nieuws

LOKAAL: Tielt-Winge - Vooruit laat niemand in de kou staan

Team Vooruit

Tuesday 21

September 2021 10:43

De armoedecijfers in Vlaanderen stijgen jaar na jaar. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 16,2 % van de kinderen tussen 0 en 18 jaar in Tielt-Winge opgroeit in een kansarm gezin.

17 oktober is Werelddag van verzet tegen extreme armoede. Deze werelddag is een dag geworden om aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek en waarop iedereen opgeroepen wordt om armoede de wereld uit te bannen. VOORUIT Tielt-Winge voert daarom op zaterdag 16 oktober tussen 10u en 14u actie om de problematiek van kinderarmoede een gezicht te geven. “Wij laten geen enkel kind in de kou staan”, aldus Fond Lemmens, VOORUIT Tielt-Winge.

Veel gezinnen en alleenstaanden hebben het steeds moeilijker om op het einde van de maand rond te komen door de stijgende facturen. Uit de kansarmoede-index van Kind & Gezin blijkt dat 4,2 % van de kinderen tussen 0 en 3 jaar in gemeente opgroeit in een kansarm gezin dat is zelfs 16,2 % voor kinderen tot 18 jaar. Ook de Vlaamse Armoedebarometer kleurt dieprood. In 286 van de 300 gemeenten is het armoederisico de voorbije jaren hetzelfde gebleven of gestegen. “Meer dan 1 op 7 kinderen in Vlaanderen groeit op in armoede. Dit zijn onaanvaardbare cijfers voor een welvarende regio als de onze”, stelt Fons Lemmens. “We voeren op 16 oktober, de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, dan ook actie om deze problematiek aan te kaarten.”

Geen kind in de kou

VOORUIT Tielt-Winge organiseert daarom een inzamelactie van winterjassen. “Wij laten geen enkel kind in de kou staan. Daarom zamelen we op 16 oktober 2021 winterjassen in zodat de kinderen en ouders in onze gemeente een warme winter tegemoet kunnen gaan.”

Heb jij nog oude (kinder)jassen die nog in goede staat zijn, dan kan je ze zelf bezorgen in de locatie, op zaterdag 16 oktober van 10u tot 14u, in de Sint-Annastraat 27 in Tielt-WingeDe jassen kunnen ook worden opgehaald na een mailtje naar [email protected] 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant