Nieuws

LOKAAL: Stad Leuven bezorgde scholieren chille middagpauze

Team Vooruit

Saturday 05

June 2021 09:36

MIJNLEUVEN, het jongerenlabel van de stad Leuven, toverde de speelplaatsen van zes secundaire scholen om tot een groene lounge waar de leerlingen de voorbije weken helemaal tot rust konden komen. Bovendien zaten de jonge dj’s zelf aan de draaiknoppen en bepaalden zij welke achtergrondmuziek er speelde tijdens hun lunch.

 

Vooral de jongeren uit de tweede en derde graad van het secundair onderwijs voelden de gevolgen van corona op schoolvlak. “Hoewel het moeilijk is geweest voor alle leerlingen, richtten we deze leuke traktatie in eerste plaats op de leerlingen die dit schooljaar het minst aanwezig mochten zijn op school”, legt schepen van jeugd Dirk Vansina uit. “We beseffen dat het geen gemakkelijk jaar voor hen geweest is en wilden hen op elke mogelijke manier een hart onder de riem steken”, vertelt schepen Vansina.

Secundaire scholen het Sint-Pieterscollege, de Zonnewijzer, het Heilige-Drievuldigheidscollege, Sancta Maria, het Heilig Hartinstituut Heverlee en De Ring schreven zich in voor de oproep van MIJNLEUVEN en gaven hun leerlingen de kans om de weken voor hun examens op een ontspannende manier door te brengen. “We wilden de leerlingen graag dat extra beetje moed geven om zo goed mogelijk aan de examenperiode te beginnen”, legt schepen van onderwijs Lalynn Wadera uit. Het opzet is alvast geslaagd volgens Robin (15) uit De Ring: “Het was een leuke afwisseling om samen met onze klas op een fijne plek te chillen, zeker zo net voor de examens."

Plaatjes draaien in ‘t groen
Naar goede gewoonte geeft MIJNLEUVEN de leerlingen de kans om hun talenten te tonen en ontplooien. Geïnteresseerde jongeren mochten zelf aan de draaitafel gaan staan en kiezen welke muziek ze speelden voor hun medeleerlingen. Ook de groene oase was een schot in de roos: “De grasmatten en de kussen zijn echt tof en origineel om bubbels te maken. MIJNLEUVEN mag zeker nog eens terugkomen. Liefst elke middagpauze!” besluiten Lio, Loes, Tessa & Roos (13).


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant