Nieuws

LOKAAL: You may say I’m a dreamer but...

Team Vooruit

Friday 02

April 2021 11:26

Open reactie van Steve Vonck naar aanleiding van de weerzinwekkende moord in Beveren

 

 

Triestig, zielig en onbegrijpelijk en ...alweer.

 Iemand anders tegen diens wil van het leven beroven is gruwelijk fout. Punt. Niets praat moord goed wat de omstandigheden ook zijn. Ik wil ook geen gradaties van moorden maken maar wat me  bijzonder triestig maakt, frappeert en spraakzaam maakt aan deze zinloze moord is het feit dat ze andermaal zeer waarschijnlijk gepleegd werd omdat iemand was wie hij was. 

Geaardheid is zoals geweten net als ras geen keuze maar een feitelijkheid. Sommigen loochenen feiten voor zichzelf of voor anderen maar dat doet nu eenmaal geen afbreuk aan de feiten. 

Laat een mens vrij om te zijn wie zij of hij is. 

Vanwaar de externe motivatie kwam van de daders om tot deze weerzinwekkende daad over te gaan is nu nog niet duidelijk: religieuze, ideologische of andere beweegredenen kunnen aan de basis liggen. Wat wel vast staat is dat iemands geopenbaarde geaardheid voldoende aanleiding was. 

Wel, dat kon, kan en zal er nooit ingaan bij mij. 

Ideeën, openbaringen of ideologieën die gedweeë volgelingen of individuen aansporen tot discriminatie en geweld op grond van van ras, geslacht of geaardheid verdienen onze gezamenlijke luide  veroordeling. Sterker nog, ze moeten in de kiem gesmoord worden. 

De daders zijn nog niet bekend maar of de daders nu Siegfried, Abdel, Joske of Jeanneke noemt, dat doet er niet toe. Het motief voor deze gruwel is zum kotzen.

De daders zijn nog niet bekend maar of de daders nu Siegfried, Abdel, Joske of Jeanneke noemt, dat doet er niet toe. Het motief voor deze gruwel is zum kotzen. 

Vast staat dat degenen die tot deze en andere weerzinwekkende daden overgaan een problematische minderheid vormen. En wat naast de daden van deze laffe minderheid niet in geringe mate bijdraagt aan het probleem is de zwijgzaamheid van een te groot deel van ons. Te dikwijls nog kijken we stilzwijgend weg wanneer extremisten de toeter hanteren uit schrik om zelf bestempeld geworden als van het andere kamp. En dat is fout want heel dikwijls waren het in de geschiedenis kleine groepen mensen die op die wijze de koers konden wijzigden voor velen. 

Dat we in een democratie van mening verschillen is gezond, sterker nog, het vormt de vruchtbare grond van onze vooruitgang. Maar wat de uitwas van extremisten betreft moeten we ons als grote middengroep meer gaan verzetten om de grenzen van het toelaatbare af te dammen. 

Vroeger was niet alles beter, hoezeer we dat ook willen geloven. 

Maar wat we wel in de hand hebben en wel in mogen geloven is in onze gezamenlijke toekomst. Laat ons dan ook als weldenkende vrouwelijke, mannelijke, x-lijke, zwarte, bruine, witte, roze en gele mensen van welke geaardheid dan ook samen een vuist maken tegen de zielige zeloten, de extremistische ayatollahs of de identitaire Drieskes van deze wereld die deze verdeeldheid voeden. 

Ze zijn met weinig, we zijn met veel. 

Wel, laten we onze stem in de toekomst dan ook meer laten horen. 

 

You may say I’m a dreamer but...

 

Steve


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant