Nieuws

LOKAAL: Reservelijst QVax van start in Leuven

Team Vooruit

Wednesday 05

May 2021 14:42

Het Leuvense vaccinatiecentrum in de Brabanthal gebruikt vanaf morgen de reservelijst QVax. “Nu het aantal vaccins dat we krijgen toeneemt, en alle Leuvense 65+’ers de kans hebben gekregen om zich te laten vaccineren, starten we met de reservelijst QVax om Leuvenaars op te roepen voor de restdosissen op het einde van de dag”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani.

Het aantal vaccins neemt toe, met in juni tot 14.000 prikken per week. Daardoor zal ook het aantal restdosissen licht toenemen. Daarom start Leuven met QVax. Leuvenaars kunnen zich nu op die reservelijst aanmelden en daar wekelijks aangeven op welke momenten ze oproepbaar zijn om snel naar de Brabanthal te komen. Ook bij QVax worden de oudste Leuvenaars eerst gecontacteerd. Een dertiger zal dus niet worden opgeroepen, zolang er nog oudere mensen of mensen uit de risicogroepen op de lijst staan. Mensen die al een vaccinatie-uitnodiging ontvangen hebben, zullen niet opgeroepen geworden via QVax.

Leuven werkt met een systeem waarbij inwoners hun eigen afspraak vastleggen. Het vaccinatiecentrum volgt de planning ook nauw op. Daardoor telt Leuven amper no shows of openstaande afspraakmomenten en blijft het aantal restdosissen beperkt. Wie zich registreert op QVax, houdt er dus best rekening mee dat hij of zij niet onmiddellijk opgeroepen wordt.

De restdosissen gaan ook nog steeds naar zorgverleners uit de eerstelijn of 65+’ers die om één of andere reden nog niet zijn ingeënt. Een andere groep die opgeroepen wordt zijn de kleuterleiders en personen werkzaam in de kinderopvang. “Die categorieën heeft Vlaanderen zo bepaald, en dat volgen we nauwgezet. QVax is aanvullend op deze groepen”, zegt voorzitter van eerstelijnszone Leuven Bart Tirez.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant