Nieuws

LOKAAL: OOSTENDE_Voor een leefbare en gezonde buurt rond de Sint-Jozefsite

Team Vooruit

Sunday 13

June 2021 11:59

Op de site van het voormalige Sint-Jozefziekenhuis (rode cirkel) komen 185 woningen en een nieuwe campus voor de CM met parkeerplaatsen. Dezelfde bouwpromotor zal aan de Torhoutsesteenweg (gele cirkel) starten met de afbraak van een rij gebouwen om er bijkomend 49 woningen, 2 handelsruimtes en 18 autostandplaatsen te bouwen. Samen dus een gigantische verandering!

Nu moeten de buren van deze projecten ook tijdelijk door het stof én het lawaai. Dit hoort er nu eenmaal bij. Maar dan is het ook belangrijk dat deze buurt volledig wordt geïnformeerd. Dit gebeurt op vandaag te weinig. De afbraak en werven van beide projecten zijn bovendien niet goed op elkaar afgestemd. Aan de Torhoutsesteenweg starten ze om 6u. Aan de Sint-Jozefsite om 7u. Elke weekdag én op zaterdag. De gevolgen voor o.a. de verkeersdrukte laten zich raden.

Buurtbewoners moeten puzzelen om het volledige plaatje van de gevolgen op onze buurt te zien. Daarom vroeg gemeenteraadslid en buurtbewoner Vanessa Vens aan het Stadsbestuur om alert te zijn bij de verwijdering van het asbest, om aandacht te hebben voor beschermde vogels én naar extra maatregelen om deze twee projecten te coördineren. Alleen zo houden we de buurt leefbaar en behoeden we de buurt van Petit Paris van een verkeersinfarct.

"Het mag duidelijk zijn dat het Stadsbestuur geen gecoördineerde aanpak heeft om te zorgen voor een leefbare en gezonde buurt voor haar inwoners tijdens deze werken." - gemeenteraadslid Vanessa Vens.

 

Finaal zal dit project de buurt een boost geven. Het blijft nog de vraag hoe. Deze zone wordt inderdaad eindelijk benut, de leegstand en haar gevolgen zullen verdwijnen. Daar zijn we tevreden over. We zullen ook meer groen hebben in onze buurt, maar tegelijkertijd zal het verkeer ook toenemen. Zo moeten de auto's van de nieuwe buren door de smalle Renteniersstraat.

 

Gemeenteraadslid Vanessa Vens er alvast voor gepleit om dit kleine driehoekje van Oostende, tussen de Nieuwpoortsesteenweg, de Heilig Hartlaan en de Torhoutsesteenweg niet te overspoelen. U kan er op rekenen dat we dit dossier blijven opvolgen. Samen gaan we Vooruit!

 

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant