Nieuws

LOKAAL: Leuven: Muzikale ode aan alle vaders op parkbegraafplaats Diestseveld

Team Vooruit

Thursday 10

June 2021 11:12

Omdat het volgende zondag Vaderdag is, brengt het vrouwelijke barbershopkwartet de Barbieshop Sisters om 14 uur een muzikale ode aan alle vaders op de parkbegraafplaats Diestseveld in Kessel-Lo.

“Dagen zoals Moederdag en Vaderdag zijn ieder jaar opnieuw voor heel wat mensen bijzonder”, vertelt schepen van begraafplaatsen Bieke Verlinden. “Het afgelopen jaar hebben veel mensen een ouder verloren. Door de coronacrisis kwam dit afscheid voor sommige vroeger dan verwacht, werden families heel plots getroffen door het verdriet dat een overlijden met zich meebrengt. Daarom willen we op een serene, liefdevolle manier alle vaders herdenken met een streepje muziek.”

Barbieshop
De groep de Barbieshop Sisters geeft een vrouwelijke toets aan het zogenaamde barbershop-genre, bestaande uit een harmonieuze, vierstemmige zang. De naam komt van het Amerikaanse kapsalon voor mannen, de barbershop, waar mensen wachtend op een knipbeurt zongen over liefde, gospel en het plezier van het zingen zelf. Zondag hoort u op de parkbegraafplaats Diestseveld het gezang van Annick Desair, Griet Vercruysse, Mimi Van Dyck en Nikkie Melis.

Dit optreden kadert ook in het project ‘beleving op begraafplaatsen’ waar de stad sterk op inzet. Hiermee wil de stad het taboe rond rouw en dood doorbreken.

Praktisch

  • Datum: zondag 13 juni 2021
  • Uur: van 14 tot 15 uur
  • Locatie: afscheidsruimte, parkbegraafplaats Diestseveld, Diestsesteenweg 504, Kessel-Lo
  • Gelieve 1,5 m afstand van elkaar te houden. 

Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant