Nieuws

LOKAAL: Halle: Mondmaskerplicht in Halle versoepeld

Team Vooruit

Tuesday 22

June 2021 10:26

Sinds 22 juni moet je in Halle geen mondmasker meer dragen, behalve daar waar het druk is en als er geen afstand kan gehouden worden.  Dat zal vooral tijdens de markten  en evenementen zijn.  Ook tijdens de braderie dus.

Na overleg van de lokale veiligheidscel werd beslist om de mondmaskerplicht in Halle te versoepelen.  “Een versoepeling is mogelijk omdat het aantal dagelijkse besmettingen in ons land op weekbasis intussen tot onder de 500 is gedaald en het vaccinatiecentrum Zennevallei mooi op schema zit. Uiteraard blijven de federale mondmaskerregels van kracht. Dat betekent dat je nog steeds een mondmasker op zak moet hebben en moet dragen wanneer het druk wordt en je geen 1,5 meter afstand kan bewaren” zegt burgemeester Marc Snoeck.

 

Wanneer het in het centrum, of ergens anders in Halle, het niet druk is hoef je geen mondmasker te dragen.  Het braderieweekend komt er echter aan en dat is ieder jaar toch wel een van de drukste weekends in het centrum. Je zal dan zeker je mondmasker nog moeten dragen.

De federale regels blijven uiteraard wel verder gelden.  Mondmaskers blijven verplicht op het openbaar vervoer, het station en de bushaltes, winkels, in horecazaken wanneer je je verplaatst en in openbare gebouwen.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant