Nieuws

LOKAAL: Leuven: Wat doe jij deze zomer?

Team Vooruit

Friday 25

June 2021 17:36

Onder het motto ‘Wat doe jij deze zomer?’ trekt UiT in Leuven, de vrijetijdsagenda van de stad Leuven, de zomer op gang. Festivals, muziek, dans, circus, film, sport, spel, shopping … tal van organisatoren halen het onderste uit de kan om een fijn en coronaveilig zomeraanbod te presenteren. Deze activiteiten worden verzameld en gepresenteerd in een handige agenda. 

 

“Iedere Leuvenaar ontvangt begin volgende week de zomerkalender van UiT in Leuven in de brievenbus, in het hart van ons stadsmagazine LVN”, vertelt schepen van cultuur Denise Vandevoort. “Met meer dan 200 events en meer dan 50 doorlopende activiteiten – en dat is slechts een selectie – is het duidelijk dat er echt veel te beleven valt deze zomer. Er is aan iedereen gedacht: aan de fijnproever die geniet van een streepje klassiek op Zomer van Sint-Pieter, maar ook aan de dansfanaat die graag eens een ‘danske placeert’ op Tango aan ‘t Station of pakweg Colora Festival, de filmliefhebber die zich nestelt voor Zomerfilms en de concertliefhebber die zijn hart kan ophalen op Leuven Air in Heverlee. Wie graag een expo meepikt, kan zowel in M, PARCUM als op de nagelnieuwe Velodroom terecht. Volop genieten met het gezin kan al picknickend in het stadspark of op het circusfestival CIRKL... Het is te veel om op te sommen.” 

10.000 stappen 
“Ook aan sport geen gebrek deze zomer”, vult schepen van sport en handel Johan Geleyns aan. “Veel activiteiten kondigen de doortocht van het WK Wielrennen aan, zoals de interactieve aftelklok op de Grote Markt en een expo over de Leuvense wielergeschiedenis op de Velodroom-site. Maar ook onze klassiekers als Leuven Beach of de Tofsportnacht met de Leuven Night Run zijn weer van de partij, net als het internationaal rolstoeltennistornooi Flanders 25. Wie zelf eens wil ervaren hoe moeilijk rolstoeltennis is, kan op 10 juli op het Blauwputplein terecht voor een leuke demo. Wie op een andere manier aan zijn gezonde portie beweging of 10.000 stappen wil geraken, kan ik alleen maar aanraden om te gaan shoppen in Leuven en nadien te verpozen op een terrasje. Tijdens de weekends is er vaak extra animatie voorzien.” 

Het zomerprogramma groeit nog elke dag. Het volledig en up tot date aanbod kan je raadplegen op www.uitinleuven.be


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant