Nieuws

LOKAAL: Leuven: UiTPAS Leuven wordt UiTPAS Regio Leuven

Team Vooruit

Monday 21

June 2021 15:34

Leuven, Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee zetten in op extra ondersteuning voor wie dat kan gebruiken

Vandaag 21 juni sluiten de buurgemeenten Herent, Bierbeek en Oud-Heverlee officieel aan bij UiTPAS Leuven. Met één en dezelfde UiTPAS spaar je punten en geniet je van voordelen bij meer dan 100 partners. Personen die het financieel moeilijk hebben, krijgen met een UiTPAS aan kansentarief bovendien 80% korting bij de UiTPASpartners in de regio.

UiTPAS Regio Leuven is vanaf vandaag beschikbaar. Leuven, Herent, Bierbeek en Oud-Heverlee sloegen daartoe de handen in elkaar. Bijzonder is dat inwoners van Herent, Bierbeek en Oud-Heverlee die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming, leven in budgetbeheer of schuldbemiddeling, voortaan net zoals Leuvenaars in die situatie een gratis UiTPAS met kansentarief kunnen aanvragen. De korting van 80% op activiteiten, lidgeld of inschrijvingsgeld is geldig in heel deze regio.

Regionaal sterk, breed vrijetijdsaanbod en één uitpas
“Leuven heeft als centrumstad een grote aantrekkingskracht. En Leuven is geen eiland. Voor ons was het vanzelfsprekend om mee de kar te trekken van dit waardevolle project. UiTPAS is een succes in Leuven. Sinds de start zijn er al meer dan 16.000 UiTPASsen aangemaakt waarvan 67 % aan kansentarief”, zegt Denise Vandevoort, schepen van cultuur, evenementen en toerisme. “Door de uitbreiding van de UiTPAS kunnen Leuvenaars en inwoners van enkele buurgemeenten nu de troeven van de regio ontdekken. De regionale samenwerking zorgt voor een nog ruimer en uiteenlopender vrijetijdsaanbod voor iedereen.”

Kansentarief geldig in Leuven, Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee
“Het opentrekken van de UiTPAS met kansentarief naar de regio geeft nog meer mensen de kans om deel te nemen aan het vrijetijdsleven. 80% korting op een concert, het inschrijvingsgeld voor de sportclub of een jeugdkamp maakt het verschil. En als de ouders recht hebben op een kansentarief, dan geldt dat ook voor de kinderen van het gezin. Zo zorgen we dat iedereen gelijke kansen heeft om te genieten van het vrijetijdsaanbod. Onze buurtwerkers, het OCMW of andere welzijnsorganisaties helpen je graag verder”, vult Bieke Verlinden, schepen van zorg en welzijn aan.

Je kan de UiTPAS Regio Leuven aankopen in verschillende verkooppunten, zoals het stadskantoor Leuven of het OCMW van Bierbeek, Herent en Oud-Heverlee. Ook bij de Leuvense buurtcentra en de cultuurcentra 30CC en De Borre of bijvoorbeeld M Leuven is iedereen welkom. De UiTPAS kost eenmalig 5 euro, wie jonger is dan 26 betaalt 2 euro. Een UiTPAS aan kansentarief is gratis.

Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant