Nieuws

LOKAAL: Leuven schort mondmaskerzone op vanaf 25 juni

Team Vooruit

Monday 21

June 2021 15:44

Vanaf vrijdag 25 juni is het niet langer verplicht om een mondmasker te dragen in de beperkte zone in de binnenstad. Op dit ogenblik is het aantal besmettingen aanhoudend laag en heeft Leuven een hoge vaccinatiegraad bereikt. “Zoals we hadden verwacht en gehoopt, evolueren de cijfers gunstig”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani. “We zitten voor de eerste keer dit jaar onder de 20 besmettingen per week, wat betekent dat de viruscirculatie laag is. Het daalt ook elke dag. Daarnaast zal in de loop van de week meer dan 70% van de volwassen Leuvenaars minstens een eerste keer gevaccineerd zijn. Daardoor kunnen we de mondmaskerzone afschaffen.”

 

De vooruitzichten zijn met ander woorden hoopgevend. “Ook nu de zomer nadert en het academiejaar eindigt, zal het rustiger worden in de binnenstad”, zegt burgemeester Ridouani. “Een verplichting is niet langer nodig. Ik wil de Leuvenaars bedanken voor hun inspanningen en om de maatregelen zo goed op te volgen, ook al was het niet altijd evident. Doorheen de hele coronacrisis telde Leuven relatief het laagste aantal besmettingen van alle steden in ons land, een enorme prestatie van ons allemaal. Daarmee hebben we levens gered en voorkomen dat mensen ernstig ziek werden.”

Een mondmasker dragen blijft wel verplicht in bepaalde situaties, zoals beslist in het Ministerieel Besluit van de federale regering, bijvoorbeeld in horecazaken en in gebouwen. Op het openbaar domein is het verplicht om een mondmasker te dragen bij drukte.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant