Nieuws

LOKAAL: Leuven: ​​​​​​​Opnieuw kranten lezen in Tweebronnen

Team Vooruit

Tuesday 08

June 2021 09:32

Bezoekers kunnen dankzij de versoepelingen vanaf woensdag 9 juni om 10 uur opnieuw langer in de Bib Leuven Tweebronnen verblijven. De hoofdbib in Tweebronnen opent terug haar deuren voor kranten- en tijdschriftenlezers. Daarnaast zijn er opnieuw werkplekken beschikbaar. De dienstverlening in de Bib Leuven wordt dus voorzichtig uitgebreid.

 

Bibbezoekers konden al sinds december 2020 zelf hun favoriete materialen uitkiezen en uitlenen in de bibliotheek. Naast kranten en tijdschriften lezen zal studeren en werken in de Bib Leuven Tweebronnen nu ook mogelijk zijn. Ook de internetcomputers  in het digipunt zijn beschikbaar. Er blijft wel een maximum aantal mensen dat tegelijk binnen mag. 

“Vanaf 9 juni is de bib terug iets meer een huiskamer voor de bezoekers”, zegt schepen Denise Vandevoort met een kwinkslag. “Het bibbezoek gebeurt natuurlijk met de nodige zorg voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers en bezoekers. Daarom blijft de bib in Tweebronnen werken met een maximumaantal bezoekers dat gelijktijdig binnen mag. Dankzij het elektronisch telsysteem is dit makkelijk te monitoren. Ook het aantal toegelaten zitplaatsen en werkplekken ligt in eerste instantie nog vast. Zo zullen er een beperkt aantal studieplekken zijn.  Algemene maatregelen zoals een mondmasker dragen en afstand houden blijven gelden.”

Basisdienstverlening en internetpc’s in Heverlee, Wilsele, Kessel-Lo
In de andere vestigingen wordt de huidige werking voorlopig nog aangehouden, omdat de ruimtes er kleiner zijn. Je kan er nog steeds gebruik maken van de internetpc’s. Er zijn voorlopig nog geen zitplekken.  De Bib Leuven volgt de evolutie van de versoepelingen nauwkeurig op en hoopt binnenkort ook in deze locaties de dienstverlening verder uit te breiden.

Bibliobus naar Wijgmaal
Vanaf juli zal de bibliobus terug uitrijden. Zo krijgen de lezers in Wijgmaal ook weer een mooi aanbod van boeiende lectuur aangeboden. Als alles positief evolueert, staat de bus bij de start van het nieuwe schooljaar ook terug paraat om zijn ronde langs de andere wijken te hervatten.  

Alle praktische info vind je op de website van de bibliotheek: leuven.bibliotheek.be.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant