Nieuws

LOKAAL: Leuven: Zomer in de bib

Team Vooruit

Tuesday 29

June 2021 10:46

Ook in juli en augustus staat de Bib Leuven weer garant voor een boeiend aanbod van boeken, games, strips, films en muziek. Daarnaast is ze de place-to-be voor een reeks fijne zomeractiviteiten. Na het succes van vorig jaar dokterden de bibmedewerkers bovendien weer een leuke gezinswandeltocht uit.

 

Zoals elk jaar kunnen gezinnen opnieuw in de bibliotheek terecht voor de Zomer van Vlieg. Speuren naar de Schatkist van Vlieg maakt een bezoek aan de bib voor de jongste lezertjes zoveel leuker. “Ook jongeren komen met de zomerleesactie 'Bestemming: bib!' aan hun trekken”, glundert schepen Denise Vandevoort. “Aan de balie in de hoofdbib of in de filialen kunnen jongeren gratis een reispas afhalen met daarin zes lees-trips. Voor elk bij een lees-trip behorend boek dat ze lezen, krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Een volle reispas levert een mooie prijs op zoals een dagtrip, een boekenpakket of een boekencheque. Het gaat er wel om zo snel mogelijk je reispas in te leveren.”

Expo For your eyes only
De Bib Leuven Tweebronnen viert bovendien de langverwachte release van de 25e Bondfilm ‘No Time to Die’. Bezoekers kunnen zich van 3 juli tot 14 augustus verdiepen in de wereld van auteur Ian Fleming, van geheime diensten, Bondgirls en titelsongs in de mini-expo. “Je kan je vergapen aan collector’s items en originele memorabilia uit de Bondfilms van verzamelaar Ivo Hendrikx en meedoen aan de Bondquiz”, vertelt Vandevoort. “En niet vergeten: voor je zomerse leesmateriaal is de themacollectie “Geheime diensten, geheim agenten, spionage een aanrader.  Als kers op de taart verwelkomt de bib op zaterdag 14 augustus bovendien nog een aantal Bondvoertuigen op haar binnenplein in Tweebronnen. Ideaal voor wie een selfie wil nemen.”

Boekje Buiten
Voor wie graag in Leuven op verkenning gaat, is er de gezinswandeling ‘Boekje Buiten’. Het parcours doet deze keer de wijken Spaanse Kroon en Matadi aan, niet toevallig twee wijken op de route van de bibliobus. Bij elke halte op het parcours zijn er doe- en denkopdrachten voor jong en oud. Ook hier zijn weer mooie prijzen te winnen voor wie het antwoordformulier volledig invult. De wedstrijd loopt van 1 juli tot 30 september. Alle info staat op de website van de bibliotheek. 

Sportzomer
Met het EK voetbal, de Ronde van Frankrijk en de Olympische spelen in het achterhoofd zorgt de bibliotheek er ten slotte voor dat er ook een interessante themacollectie over de sportzomer uitgestald staat. Heerlijk om in te snuisteren en weer massa’s lees-, luister- en kijkinspiratie op te doen. 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant