Nieuws

LOKAAL: Leuven: Aftellen naar Leuven Air

Team Vooruit

Monday 28

June 2021 15:38

Binnen enkele dagen is het zover. Dan start Leuven Air op het grasveld aan de hockeyterreinen in de Hertogstraat in Heverlee. Tussen 1 juli en 14 augustus zijn er op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond sfeervolle optredens in een coronaveilige setting. ‘Zo kunnen Leuvenaars zich ontspannen en ondersteunen we tegelijk een sector die het de laatste tijd erg moeilijk heeft gehad’, steekt schepen van evenementen Denise Vandevoort van wal.

 

"Op Leuven Air kan iedereen zijn gading vinden", legt Vandevoort uit. "Gezinnen met kinderen hebben vast Kapitein Winokio aangestipt. Voor liefhebbers van feestmuziek zijn er onder andere Les Négresses Vertes en Kool & The Gang, terwijl fans van klassiek zeker het optreden van het Atanares ensemble willen meemaken. De gratis concerten van Froukje en Young Mavu zijn dan weer bedoeld voor een jong publiek. Maar we hebben ook binnenlandse toppers zoals Arsenal, Clouseau, Zwangere Guy en Raymond Van het Groenewoud kunnen strikken én we geven je de kans om zelf te schitteren op Leuven Zingt."

Stad Leuven koos er heel bewust voor een aantal optredens gratis aan te bieden. "Iedereen moet immers van cultuur en evenementen kunnen genieten", vervolgt Vandevoort. "Daarom zijn er zes gratis avonden. Je betaalt een klein bedrag, maar dat krijg je terug in drankvouchers. Zo kan iedereen een gezellige avond meepikken." Ook ging veel aandacht naar veiligheid en het beperken van overlast. "We hebben goed geluisterd naar de suggesties en bemerkingen van de buurt en we nemen de nodige maatregelen zodat alles veilig, net en rustig kan verlopen. We houden het geluidsniveau voortdurend in de gaten en we stimuleren bezoekers om met de fiets of het openbaar vervoer naar het evenementenplein af te zakken", besluit Vandevoort.

Yevgueni en Tom Helsen verzorgen de aftrap van Leuven Air op donderdag 1 juli.

Info & tickets op www.leuvenair.be


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant