Nieuws

LOKAAL: Herent - Welke toekomst voor Veltem? Vooruit Herent bevraagt inwoners!

Team Vooruit

Friday 17

September 2021 13:22

Het gemeentebestuur van Herent maakt een nieuw ruimtelijke uitvoeringsplan (RUP) op voor Veltem. Omdat dit RUP het leven in de dorpskern ingrijpend kan veranderen, wil Vooruit Herent niet over een nacht ijs gaan. Vooruit houdt daarom een ruime enquête bij de inwoners.

 

“Het nieuwe RUP zal mee bepalen hoe Veltem er in de volgende jaren zal uitzien”, vertelt gemeenteraadslid Griet Lissens (Vooruit). “Waar komt er groen, hoe stimuleren we de lokale handel en wat doen we met het verkeer? Allemaal heel belangrijke vragen waarover we graag het standpunt van de Veltemnaar willen kennen. Zo kunnen we bij de bespreking in de gemeenteraad de belangen van de inwoners nog beter verdedigen.”

In de enquête wordt onder andere gepeild naar de mening over de publieke groene ruimte, de verkeersituatie op het Dorpsplein, het openbaar vervoer en de mobiliteit in Veltem in het algemeen, de lokale handel, de invulling van de Vitalac-site en de gemeentelijke dienstverlening in Veltem. De bevraging valt dit weekend in Veltem in de bus.

Interesse? De enquête vind je hier terug: Enquête Veltem

Contact: gemeenteraadslid Griet Lissens: 0476 346837 of: [email protected]


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant