Nieuws

LOKAAL: Halle: Leegstaande winkelpanden aanpakken

Team Vooruit

Wednesday 23

June 2021 10:37

De eigenaars van leegstaande winkels in het Halse stadscentrum kunnen van hun leegstandstaks gevrijwaard worden als ze hun pand in handen geven van de Stad Halle.

“Het is een nieuwe stap in de strijd tegen de leegstand in de binnenstad”, zegt schepen van lokale economie Johan Servé.

De leegstandsmanager werd al een tijdje aangesteld. De man moet ervoor zorgen dat o.a. de Basiliekstraat heropleeft.  Corona heeft de werking wel wat vertraagd, maar nu is er weer een nieuwe stap in de goede richting. 

“Eigenaars van panden die zijn opgenomen in het leegstandsregister krijgen de mogelijkheid om een zogenoemde lastgevingsovereenkomst af te sluiten met de stad Halle”, legt Servé uit. “Zo’n overeenkomst houdt in dat eigenaar het beheer van z’n leegstaande handelspand in handen geeft van de stad. De stad kan op die manier zelf actief op zoek naar een tijdelijke invulling van het pand, bijvoorbeeld een pop-up of een starter. Eigenaars van leegstaande handelspanden die een lastgevingsovereenkomst afsluiten met de stad, krijgen het jaar nadien een vrijstelling van de leegstandtaks.”

 

Eigenaars die niet in het verhaal willen meestappen blijven gebonden aan de leegstandsbelasting van €2500.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant