Nieuws

LOKAAL: Halle: Kindvriendelijk label voor de horeca

Team Vooruit

Thursday 24

June 2021 10:52

In Halle krijgen 5 horecazaken het label van kindvriendelijke zaak.  De Stad ondersteunt hen en hoopt dat er nog meerdere zaken volgen.

 

 

Halle heeft het label van kindvriendelijke stad behaald en wil dat label absoluut behouden, want kinderen zijn belangrijk.  De volgende stap is dus de horeca te steunen om werk te maken van kindvriendelijkheid.

Leuke cafés en restaurants zijn goed voor de gemeente, een belangrijke troef voor de gezelligheid van de stad.

Kindvriendelijkheid wil niet meteen zeggen dat de horecazaken ene speeltuin moeten inrichten.  Het zit hem meestal in kleinere dingen: aangepaste porties, een kindvriendelijk menu, een speelhoekje, wat speelbenodigdheden zoals kleurpotloden bijvoorbeeld, enz.  “Een bezoek aan een horecazaak moet ook voor de kinderen een aangename belevenis zijn” zegt schepen van lokale economie Johan Servé.

De oproep om mee te doen werd begin  2021 verstuurd. 5 zaken gingen reeds in op het aanbod: Kaffee De Sleutel, Crèmerie Joy, Den Dragée, Bij Flash en familie, en Bistro tearoom Servais.  “Zij ontvingen van ons een ondersteunend starterspakket en het label met onze kindervriend Basiel”, zegt schepen van Lokale Economie Johan Servé (Vooruit). “Kindvriendelijke gadgets zoals inkleurplacemats, drinkbekers, traktaties en een opstapje voor het toilet en een vermelding op Jong in Halle, het mediakanaal van de jeugddienst. Na de zomer wordt dit pilootproject geëvalueerd en kunnen andere horecazaken zich ook aansluiten.”


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant