Nieuws

LOKAAL: Gent – Nieuw buurtpark in Rabot helemaal op maat van bewoners

Team Vooruit

Thursday 17

June 2021 13:12

Astrid De Bruycker, onze schepen van Participatie, Buurtwerk en Openbaar groen, straalt de laatste tijd nog net iets harder dan gewoonlijk. De reden is niet ver te zoeken: om de haverklap komt er tegenwoordig wel ergens in onze stad een ‘vree wijze plek’ bij voor de Gentenaars. Binnenkort ook in het Rabot, achter de Blaisantkerk (vroeger: Maria Goretti).

 

“Het gaat echt geweldig goed vooruit met dat nieuwe buurtpark” glundert Astrid. “Het wordt een echt park van en voor de buurt, want de bewoners bepaalden mee het ontwerp. Er komen zithoeken en terrassen, een avontuurlijke speelzone voor de kinderen, een ‘buurtlabo’ dat de buren zelf zullen inrichten (met een moestuin en plukfruit) en zelfs een buitenklas voor de buurtschool Blaisantnest. Het park wordt hun nieuwe speelplaats.”

Ook kerkplein wordt ontmoetingsplek

De bomen blijven staan en er komt bloemrijke beplanting bij om het park in alle seizoenen aantrekkelijk te maken. Ook het 100 vierkante meter grote kerkplein aan de Blaisantvest wordt heraangelegd tot een ontmoetingsplaats met veel groen, zitbanken, een veilig fietspad en een nieuwe verhoogde bushalte. Een centraal pad zorgt ervoor dat voetgangers en fietsers vlot kunnen bewegen tussen de Blaisantvest, de Gasmeterlaan, de Kaprijkestraat en de ingang van de school Blaisantnest.

“Tegen het einde van 2021 is het park klaar. Dan heeft Gent er dus effectief alweer een fijne groene plek bij in een dichtbebouwde en -bevolkte wijk. Het park krijgt nog een officiële naam, maar het spreekt voor zich dat we de bewoners die ook mee laten kiezen.”

De Stad Gent ontwierp het park na verschillende inspraakmomenten met DOIC vzw (Blaisantkerk), de school Blaisantnest, Tabor (het netwerk van autonome sociale ondernemingen en scholen) en de buurtbewoners.

 

 


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant