Nieuws

LOKAAL: Gent – Dak van stadhuis prachtig gerestaureerd!

Team Vooruit

Thursday 01

July 2021 14:29

Na bijna twee jaar hard werken is het dak van ons stadhuis gerestaureerd. Het was geen eenvoudige klus, maar het ís gelukt. Een tevreden schepen van Facility Management Annelies Storms legt uit. “De balkenstructuur onder het dak was grotendeels rot. We hadden 45 kubieke meter nieuw hout nodig, maar dat was niet zomaar te vinden. Sinds de brand van de Notre-Dame in Parijs koopt de Franse staat overal in Europa eikenhout op voor de heropbouw van de kathedraal. Wij hadden onder meer drie meterslange eiken balken nodig. Uiteindelijk vonden we in Frankrijk enkele eiken van maar liefst 500 jaar oud.”

In totaal kostte de herstelling 3,49 miljoen euro. Naast de volledige vernieuwing van de daken werden ook enkele gevels hersteld. Enkele delen van het stadhuis, zoals het Oostenrijks Salon en de prachtige zaal boven de gemeenteraadszaal, moeten nog aangepakt worden.

“Maar goed: het regent niet langer binnen, da’s uiteraard een zeer goeie zaak. De zalen onder de daken hebben nu geen last meer van insijpelend water. We blijven stevig investeren in ons stadhuis, want het is een prachtig historisch gebouw… én het is natuurlijk hét stadhuis van alle Gentenaars.”

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant