Nieuws

LOKAAL: Gent – Bewoners Dampoortwijk maken eigen ‘Veerkrachtige wandeling’

Team Vooruit

Monday 12

July 2021 11:38

Op zaterdag 3 juli is de verhalenreeks ‘Veerkrachtig wandelen doorheen de Dampoortwijk’ officieel gelanceerd. Astrid De Bruycker, schepen van Participatie en Buurtwerk, kreeg de eer om de wandeling als eerste… in te wandelen.

“Het is echt een heel fijne manier om de wijk te leren kennen. Je kan een wandelkaart aanvragen en op pad gaan langs tien ontmoetingsplekken in de buurt. Op de kaart staan QR-codes, achter elke code zit een verhaal van een bewoner uit de wijk. Er is óók een digitaal plan waarop je kan doorklikken om de podcasts thuis te beluisteren.”

De wandeling is bovendien bedoeld om het mentale welzijn van de mensen op te krikken. “Corona heeft er diep ingehakt… Daar hebben we ook als Stad oog voor, schepen van Gezondheid Rudy Coddens heeft vier extra psychologen laten aanwerven om mensen te helpen. Maar voorkomen blijft uiteraard beter dan genezen. Daarom wilden de mensen van het wijkgezondheidscentrum Kapellenberg graag een “kom-uit-uw kot-route” maken. Dikke merci dus, ook aan de collega’s van Buurtwerk en andere wijkpartners, en zéker ook aan de tien mensen die hun verhalen wilden delen: Christine, Klara, Valerie, Nuray, Hakan, Roger, Erna, Tulay, Metin en Mike. Het doet mij bovendien veel plezier dat de wandeling er kon komen met een subsidie van ‘Samen aan zet’.”

Ontdek alles over de wandeling op de website van de Stad Gent

 

Raconteurs.gent: prachtige verhalen uit de hele stad

De verhalen uit de Dampoortwijk staan ook op het vernieuwde platform van de ‘Gentse Raconteurs’. Daar kan je verhalen van Gentenaars uit alle wijken van de kaart van Gent halen, of een selectie per wijk of zelfs per thema maken. “Veel verhalen worden door de mensen zélf gemaakt. Die noemen we dus ‘de raconteurs’. Dus: wie zelf een boeiend verhaal heeft of iets kwijt wil over een markant figuur, een bijzondere plek, of een opmerkelijke gebeurtenis uit de wijk: kruip in je pen en deel het op www.raconteurs.gent.”

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant