Nieuws

LOKAAL: Gent - Toeristische route voor toegankelijk bezoek aan de stad

Team Vooruit

Wednesday 30

June 2021 16:06

Gent is opnieuw een stukje toegankelijker geworden voor mensen met een beperking. Daar is Astrid De Bruycker blij om, als schepen van Gelijke Kansen.

“Samen met Toerisme Vlaanderen heeft de Stad Gent een toeristische brochure gemaakt met alle informatie voor een toegankelijk bezoek aan historisch Gent. Er hoort ook een uitneembare kaart bij met een route langs bezienswaardigheden met zo weinig mogelijk hindernissen. Die route en brochure zijn trouwens ook gemaakt in samenwerking met ervaringsdeskundigen in een rolstoel of met een visuele beperking. Ze maken we de stad, onze gebouwen, dienstverlening en communicatie alsmaar toegankelijker te maken.”

De brochure 'Gent, toegankelijk voor iedereen' bundelt informatie over toegankelijke musea, bezienswaardigheden, horeca, openbare toiletten, zorg en mobiliteit. Ze is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar in het toeristisch infokantoor aan het Veerleplein.

Alle info is ook online beschikbaar op de website Visit Gent. Op de website van AVS kan je een korte reportage (met Astrid) bekijken.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant