Nieuws

LOKAAL: Gent - Lezing door Christophe Busch

Team Vooruit

Wednesday 14

April 2021 14:16

Vooruit Gent organiseert een gratis online lezing door Christophe Busch over polarisatie als dynamiek/tendens. De criminoloog en Holocaust-expert gaat op zoek naar een verklaring voor radicalisering, legt het verschil uit tussen politieke polarisatie en sociale polarisatie, en leert hoe we in debatten en discussies terug de bal kunnen spelen, niet de man. Hij vertelt ook over de werking en doelstelling van het (vorig jaar opgerichte) Hannah Arendt Instituut. Na de lezing maakt Christophe graag tijd vrij om op vragen te antwoorden.

Donderdag 6 mei 2021, 20 uur. Iedereen is welkom, maar schrijf je wel vooraf even in door hier te klikken. Je krijgt dan kort voor 6 mei een mail met de link naar de lezing.

Christophe Busch is master in de criminologische wetenschappen (UGent) en master in de Holocaust en Genocidestudies (Universiteit van Amsterdam). In 2001 begin hij als criminoloog te werken in de pas opgerichte forensische psychiatrische instellingen voor de behandeling van medium risk geïnterneerde daders. Later stond hij in als coördinator voor de uitbouw van forensische zorgcircuits. Eind 2012 maakte hij de overstap naar Kazerne Dossin: memoriaal, museum en onderzoekscentrum over Holocaust en mensenrechten. In 2013 werd hij aangesteld als operationeel directeur en vanaf 2016 als algemeen directeur. In 2020 was hij mede-oprichter en directeur van het Hannah Arendt Instituut voor diversiteit, stedelijkheid en burgerschap.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant