Nieuws

LOKAAL: Gent - Deze zomer recordaantal leefpleinen!

Team Vooruit

Wednesday 30

June 2021 15:55

Gent krijgt deze zomer een recordaantal van dertien leefpleinen. Daar is schepen van Buurtwerk Astrid De Bruycker bijzonder trots op. “Een leefplein is openbare ruimte die tijdelijk als ontmoetingsplek wordt ingericht en waar er activiteiten worden georganiseerd voor de buurt. De ‘leefstraten’ zijn al langer gekend in onze stad, nu komen er ook steeds meer pleinen bij. Da’s een goeie zaak. Bewoners en buurtwerkers bepalen samen de inrichting en programmatie. Naast de sfeer en gezelligheid, het amusement en de nieuwe ontmoetingen versterkt ook die betrokkenheid het buurtgevoel.”

De leefpleinen in het Sleutelbloempark en aan de Watersportbaan zijn ook deze zomer weer van de partij, maar nu komen daar nog eens elf nieuwe leefpleinen bij. Het gaat om de locaties Groene Briel, Sint-Baafsdorp, Heirnisplein, Halvemaanstraat, Lousbergpark, Gentbruggeplein, Scandinaviëstraat, Marseillestraat, Casinoplein, Godshuishammeke en Seghersplein.

“Allemaal plekken waar veel mensen wonen, maar waar elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend is. Of het zijn locaties waar buurtbewoners al samen activiteiten organiseren en de Stad Gent nu extra ondersteuning biedt.”

Bij het kiezen van de locaties houdt de Stad altijd rekening met de parkeerdruk en de leefbaarheid in de buurt. Op veel leefpleinen zorgt de Stad Gent deze zomer voor heel wat activiteiten, van sport, spelletjes en workshops tot samen muziek spelen. Ook de wijkorganisaties zelf staan in voor heel wat activiteiten. Denk aan een koffieklets, petanque, een aperitiefmoment of een optreden. Op heel wat leefpleinen komen ook kunstenaars en artiesten langs.

 

Wil je ook zelf een leefstraat, leefplein of leeftuin? Je vindt alle informatie op de website van de Stad Gent.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant