Nieuws

Gent - Astrid De Bruycker reikt allereerste Q-labels uit

Team Vooruit

Sunday 28

March 2021 04:57

Astrid De Bruycker, schepen van Gelijke Kansen en voorzitter van IN-Gent vzw (het agentschap dat anderstalige nieuwkomers en organisaties op weg helpt in Gent) heeft op 24 maart de allereerste ‘Q-labels’ voor initiatieven van Gentse bedrijven, onderwijsinstellingen, stadsdiensten en non-profitorganisaties uitgereikt. De wát?!

“Gent is een superdiverse stad met mensen van bijna 170 verschillende nationaliteiten, maar er zijn nog altijd te weinig volwassenen met een migratieachtergrond in het hoger onderwijs en in onze bedrijven. Met het ‘Qolourfied label’ willen we daar iets aan doen. ’t Is een soort ‘beloning’ voor goeie projecten. Maar wat ik zelf vooral belangrijk vind, is dat we een netwerk vormen van onderwijsinstellingen en werkgevers die ervaringen delen. Ik hoop dat dat netwerk steeds groter zal worden, zoals de spreekwoordelijke olievlek. ‘Lead by example’, als het ware. Hoe meer mensen tonen hoe het moet, hoe meer mensen daarover horen ook, hoe meer er zullen volgen.”

26 verschillende praktijken kregen het Qolourfied-label, omdat ze actief streven naar een opleidings- en werkvloer waar studenten en werknemers met migratieachtergrond op basis van hun ervaring en capaciteiten hun diploma halen of een job uitvoeren. Het gaat om praktijken van 17 organisaties: UGent, Odisee, Luca School of Arts, Artevelde en HOGENT (onderwijs); het stedelijke Onderwijscentrum en de human resourcesdienst van de Stad; de politiezone Gent; en Volvo, Ikea Gent, Cegeka, Engie, Microstart, SNOP, Showpad, NTGent en de Circusplaneet.

Alle info vind je op www.qolourfied.be

Op YouTube [LINK: https://www.youtube.com/watch?v=nY5xL6Esqj0] kan je een korte film (22’) over de Q-labels bekijken, met aan het eind een korte toespraak door Astrid.

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant