Nieuws

LOKAAL: Gent - 3.000 Gentenaars krijgen thuis coronavaccin

Team Vooruit

Monday 26

April 2021 16:41

Ongeveer 3.000 Gentenaars krijgen vanaf woensdag 28 april 2021 thuis een vaccin tegen het coronavirus. Het gaat om mensen die om psychische of fysieke redenen niet naar het vaccinatiecentrum kunnen komen. De huisartsen gaven aan de Huisartsenvereniging door wie van hun patiënten in aanmerking komt.

Rudy Coddens, schepen van Gezondheid en Zorg, is daar heel blij om. “Het is superbelangrijk dat zo veel mogelijk mensen gevaccineerd worden – en dus laten we niets aan het toeval over. Ook wie niét in Flanders Expo geraakt, moet gevaccineerd kunnen worden. We laten niemand in de steek. Bovendien is dat belangrijk voor de héle samenleving.”

Mobiele ploeg springt bij indien nodig

In eerste instantie krijgen patiënten twee dosissen van het vaccin van Pfizer, met 35 dagen ertussen. Als het vaccin van Johnson & Johnson geleverd wordt voor thuisvaccinatie, zal de Stad ook daar een beroep op doen. Daar is maar één dosis van nodig, wat logistiek eenvoudiger is.

De vaccins worden klaargemaakt in het Gentse vaccinatiecentrum en via een koerier geleverd aan de huisartsen, die dan het vaccin kunnen toedienen bij hun patiënten thuis.

“Om de werkdruk op de huisartsen te ontlasten, hebben de Stad Gent en Eerstelijnszone Gent ook mobiele ploegen ter beschikking, bestaande uit verplegers en artsen die al enkele shiften meegedraaid hebben in het vaccinatiecentrum. Huisartsen die hun patiënten die in aanmerking komen voor thuisvaccinatie niet (allemaal) zelf kunnen vaccineren kunnen daarop een beroep doen.”

Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant