Nieuws

LOKAAL: Fietsbieb opent in mei de deuren

Team Vooruit

Friday 30

April 2021 17:17

De Fietsbieb in Halle opent in mei de deuren. Het initiatief zal jonge gezinnen heel wat geld besparen omdat ze er op maat van de kinderen fietsjes kunnen uitlenen.

“De Fietsbieb is een soort bibliotheek voor fietsen, voor kinderen van 2 tot 12 jaar”, zegt schepen Peggy Massien (Vooruit). “Voor kinderen met een beperking zijn er in de Halse Fietsbieb ook driewielers en tandems. De Fietsbieb Halle is de eerste in Vlaanderen en Brussel met een assortiment aangepaste fietsen, dankzij de steun van G-Sport Vlaanderen en CERA. “

De Fietsbieb is een concept van beweging.net, dat in West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Brussel en nu dus ook in Vlaams-Brabant ingang vindt. Halle is bij de eerste acht steden en gemeenten in Vlaams-Brabant met een Fietsbieb. “Net als elders wordt de Fietsbieb van Halle uitgebaat door enthousiaste vrijwilligers”, zegt Massien. “Zonder hun inzet is er geen Fietsbieb.” Voor een gewone fiets betalen gezinnen 20 euro per jaar en 20 euro waarborg. Er zijn aparte tarieven voor aangepaste fietsen.

De Fietsbieb Halle opent voor het eerst haar deuren op zaterdag 8 mei en dat op afspraak van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot 16 uur. Daarna zal ze elke eerste zaterdag van de maand in de voormiddag open zijn. Een afspraak maken kan via het telefoonnummer 0496 61 67 84 of via het online reservatiesysteem op deze link. https://tinyurl.com/FietsbiebHalle.


Ga naar Nieuws Vooruit
Over de Auteur

Team Vooruit

Deel dit artikel met je vrienden.

Dit vind je misschien ook
interessant